Gjør julemiddagen billigere

Ribbe med tilbehør servert på bord.

For mange er julematen det viktigste med julen, og du kan fint få en god julemiddag til en rimelig penge.

Julen er full av koselige tradisjoner. Pepperkakebaking, juleverksted, fuggelband, pynting av tre og ikke minst julematen.

Uavhengig av om hjemmet ditt fylles av lukten fra pinnekjøtt, lyden av knasende sprø svor eller den velmenende klagingen på hvor mektig riskremen er i år også, trenger ikke god julemat å koste skjorta.

Juleribbe, lutefisk, juletorsk, pinnekjøtt, vossakorv, medisterkaker og riskrem. Hos KIWI får du julemiddagen som gjør julefeiringen komplett.

Hos oss i KIWI kan du se etter First Price-produkter, som gjør det enkelt å velge det billigste alternativet.

Pinnekjøtt og vossakorv

First-Price_julemiddag_pinnekjøtt_bredde.jpg
Bilde: First Price

Pinnekjøtt baserer seg på ribbe av sau og er dokumentert fra 1700-tallet. Det er en favoritt hos mange i julen, og særlig på Vestlandet serveres det pinnekjøtt på julaften. Kjøttet er tørket, saltet og gjerne røkt.

Selv om pinnekjøtt har den høyeste kiloprisen blant julematen, har First Price pinnekjøtt gjort det godt i ulike julemat-tester. First Price har både røkt og urøkt pinnekjøtt. Når du velger ut pinnekjøtt i butikken skal du se etter god marmorering, det er nemlig fettet som gir smak og saftig kjøtt.

Pinnekjøtt serverer du med vossakorv, mandelpoteter og kålrabistappe. Per person beregner du 400 gram pinnekjøtt (før utvanning) og 100 gram vossakorv.

Pinnekjott-vossakorv.png

Juleribbe

First-Price_julemiddag_ribbe_bredde.jpg
Bilde: First Price

En jul uten ribbe er for mange utenkelig, og juleribbe er noe man gjerne spiser flere ganger i desember. Du får ribbe i mange prisklasser, og du kan få en god ribbe med knasende sprø svor i frysedisken. Det er faktisk lettere å få sprø svor på en frossen ribbe.

Server svineribbe med medisterkaker, sosisser eller julepølse, mandelpoteter, tyttebær og surkål eller rødkål. Det er vanlig å beregne rundt 350 gram juleribbe per person og 100 gram medisterkaker eller sosisser.

Ribbe-surkål.png

 

Juletorsk med tilbehør

First-Price_julemiddag_torsk_bredde.jpg
Bilde: First Price

For noen er juletorsk den foretrukne julematen. Julemat generelt er regnet for å være tung kost, så ønsker du en litt lettere julemiddag er fisk perfekt.

Til juletorsk er det vanlig å servere mandelpoteter, gulrøtter og Sandefjordsmør, og det er heller ikke uvanlig å servere ertepuré til. Beregn rundt 200 gram torsk per gjest.

Torsk.png

Lutefisk og tilbehør

First-Price_julemiddag_lutefisk_bredde.jpg
Bilde: First Price

Lutefisk er dokumentert tilbake til 1500-tallet og er en tradisjonell norsk julerett som er populær i førjulstiden og romjulen. Så hvorfor ikke invitere vennegjengen eller familien på lutefisklag?

Lutefisk serveres med lutefiskbacon, mandelpoteter, ertepuré og hjemmelaget sennepssaus. Beregn 500 gram lutefisk per person.

Lutefisk.png

Riskrem med rød saus

First-Price_julemiddag_riskrem_bredde.jpg
Bilde: First Price

Dessert er viktig, og for mange er riskrem med rød saus det eneste riktige som juledessert. Riskrem, også kjent som risalamande eller ris à la Malta, er laget av kald risengrynsgrøt, sukker, vaniljesukker og pisket fløte.

Riskrem er enkelt å lage, og har du dårlig tid kan du også kjøpe ferdiglaget First Price risgrøt. Sausen lager du raskt og enkelt med rød husholdningssaft, vann og potetmel.

Grøt.png

Tradisjonell julemat til en rimeligere pris

Lurer du på hvordan du finner det billigste alternativet i butikkhylla? For å enkelt kunne sammenlikne tilsvarende matvarer med hverandre, uavhengig av størrelsen på pakningen, ser du på kiloprisen.