Juletallerken med julepølse og tilbehør.

Enkle og smakfulle middager i førjulstiden

I den hektiske førjulstiden er det viktig å puste ut, sette på rolig musikk og lage en god og smakfull middag, til deg selv eller familien. Her er tre enkle oppskrifter.

Førjulstiden kan være veldig hektisk. Det allerede litt stressende hverdagslivet får en ny dimensjon med forberedelser og pynting, juleavslutninger og handling av gaver. Midt i dette virvaret av gjøremål er det viktig å ta seg tid til å puste ut.

Å lage mat kan være en terapeutisk aktivitet, og disse enkle oppskriftene gir deg sjansen til å senke skuldrene og nyte prosessen. Julemat sprer juleglede, og med medisterkaker og julepølse av høy kvalitet fra Gilde, blir middag enda enklere.

Les også: Tips til kjøttfri jule- og nyttårsmat

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt og 50 % bonus på bleier, bind og tamponger!

Fra klassiske juletallerkener til kreative variasjoner med friskt tilbehør. Disse enkle rettene gir deg pusterom, uten at det går utover smaken. Sett på julemusikk eller en podkast, og pust ut.

Her er tre enkle og smakfulle middager med smaken av jul

Gi medisterkakene en ny vri med frisk salat med eple og syltet fennikel. En kombinasjon av søtt, syrlig og krydret som garantert vil begeistre ganen.

En klassisk juletallerken med medisterkaker og julepølse, servert med mandelpotetpuré og tyttebærsaus. Enkelt, smakfullt og bringer julestemningen til middagsbordet.

Les også: Alkoholfri drikke til julemat

Utnytt grønnsaksrester og lag en deilig pytt i panne med smak av jul. Dette er en kreativ måte å redusere matsvinn på samtidig som du lager en smakfull rett.

Disse oppskriftene gir deg muligheten til å lage en god middag med minimal innsats, slik at du kan nyte førjulstiden uten at det går utover smaken. Prøv dem, og julestemningen vil garantert spre seg rundt middagsbordet.

Julepølse Kjøttrik finner du i de fleste KIWI-butikker, mens Julepølse Kokt og Medisterkaker får du i alle KIWI-butikker.

Godt tilbehør til julepølse og medisterkaker

Ingen middagstallerken er komplett uten godt tilbehør. Med surkål og rødkål fra Nora kan du heve smaken. Surkål tilfører syre til fet julemat og Surkål fra Nora gir en frisk smak av epler som gjør at surkålen blir noe friskere og søtere. Rødkål gir en fyldig og frisk smak, og er en tradisjonell siderett til julemat. Prøv den også til kalkun på nyttårsaften.

Prøv rødkål til kalkun med denne oppskriften: Kalkunjulemiddag med rødkål og honningglasert rosenkål