Gjør julen litt sunnere og mer variert med hvitt kjøtt

Mange forbinder jul med rødt kjøtt, men hvorfor ikke tenke litt nytt og la en hvit dag eller to bli en del av din juletradisjon? Her får du fem enkle og gode serveringsforslag.

Kostrådene fra Helsedirektoratet anbefaler oss å velge magert kjøtt og å begrense mengden rødt kjøtt. Med disse produktene blir det enklere å gjøre julen litt sunnere og mer variert – uten at det går ut over den gode smaken.

At maten er lettere, betyr på ingen måte at den er mindre festpreget. En helstekt kylling eller en saftig kalkunfilet passer perfekt som middag i høytiden. Bli inspirert av disse juleoppskriftene!

Her er fem spennende oppskrifter det er verdt å prøve i løpet av julen:

1. Julepølse med ovnsbakte grønnsaker

pølse jpg kopi.jpg

Prior julepølse av kylling og kalkun har cirka 40 prosent mindre fett enn vanlig julepølse. Den milde pølsen smaker nydelig med ovnsbakte grønnsaker, appelsin, dadler og nøtter. Server alt i lefser så har du en rask, men skikkelig god førjulsmiddag. Oppskriften finner du her.

2. Kalkunfilet med karamellisert løk, rosenkål og kremet oreganosaus

Kalkunfilet .jpg

Kalkunfilet er en mager og proteinrik råvare, som det er enkelt å lykkes med. Få julestemning med denne supergode oppskriften på kalkunfilet servert med karamellisert løk, rosenkål og kremet oreganosaus. Oppskriften finner du her. 

3. Helstekt julekylling

kylling-kopi kopi.jpg

Helstekt kylling ser imponerende ut og er enklere å lage enn mange tror. Her får du oppskrift på Christers helstekte julekylling med bakte gulrøtter og rødbetesalat. En frisk og smakfull rett du gjerne kan servere i juleselskapet.

4. Medisterkaker med juletilbehør

Fargekorrigert medisterkake.jpg
Foto: PRIOR

Medisterkaker av kylling er like saftig og enkelt som det er kjempegodt. Server medisterkakene sammen med tradisjonelt tilbehør som potet, saus og rødkål, eller prøv denne spennende varianten fra PRIOR. 

Helstekt kalkun er kongen på haugen når det kommer til hvitt kjøtt i høytidssammenheng. Den helstekte kalkunen har nærmest blitt selve symbolet på nyttårsmiddagen for mange, og det med god grunn. Ikke bare smaker den nydelig og er overraskende enkel å lage, men det er også noe ekstra staselig over å servere hel kalkun.