Gjør julen litt sunnere og mer variert med hvitt kjøtt

Mange forbinder jul med rødt kjøtt, men hvorfor ikke tenke litt nytt og la en hvit dag eller to bli en del av din juletradisjon? Her får du tre enkle og gode serveringsforslag.

Kostrådene fra Helsedirektoratet anbefaler oss å velge magert kjøtt og å begrense mengden rødt kjøtt. Med disse produktene blir det enklere å gjøre julen litt sunnere og mer variert – uten at det går ut over den gode smaken.

At maten er lettere, betyr på ingen måte at den er mindre festpreget. En helstekt kylling eller en saftig kalkunfilet passer perfekt som middag i høytiden. Bli inspirert av disse juleoppskriftene!

juleprisbanner

Her er tre spennende oppskrifter det er verdt å prøve i løpet av julen:

1. Julepølse med ovnsbakte grønnsaker

Julepolse og medisterkaker av kylling

Prior julepølse av kylling og kalkun har cirka 40 prosent mindre fett enn vanlig julepølse. Den milde pølsen smaker nydelig med ovnsbakte grønnsaker, appelsin, dadler og nøtter. Server alt i lefser så har du en rask, men skikkelig god førjulsmiddag. Oppskriften finner du her.

2. Provencekrydret kalkun

Provencekrydret kalkun med tilbehør

Lårstek av kalkun er en mager og proteinrik råvare, som det er enkelt å lykkes med. Få julestemning med provencekrydret kalkun servert med frisk rosenkål- og eplesalat og en herlig kremet dressing. Oppskriften finner du her.

3. Helstekt julekylling

Helstekt julekylling med ovnsbakte gulrøtter og rødkålsalat

Helstekt kylling ser imponerende ut og er enklere å lage enn mange tror. Her får du oppskrift på Christers helstekte julekylling med bakte gulrøtter og rødbetesalat. En frisk og smakfull rett du gjerne kan servere i juleselskapet.