Kalkunfilet med ovnsbakte søtpoteter og urtedressing

En lett og god julemiddag med mange gode smaker.

60+ min
Middels
Kalkunfilet med ovnsbakte søtpoteter og urtedressing

Slik gjør du

  1. Kalkunfilet og ovnsbakte søtpoteter

    1. 1
      Forvarm ovnen til 180 grader.
    2. 2
      Legg kalkunen i en liten ildfast form, hell litt olje over og stikk et steketermometer i den tykkeste delen. Den skal steke i ca. 1,5 timer, til kjernetemperaturen viser 65 grader.
    3. 3
      Skrell søtpotetene og del hver i to på langs, deretter i fire båter. Spre dem godt utover et stekebrett, hell over litt olje, vend dem godt inn og strø over en god klype salt.
    4. 4
      Sett søtpotetene i ovnen etter at kalkunen har stekt i 45 minutter. De skal bli myke inni og gylne og sprø utenpå.
    5. 5
      La kalkunen hvile i 15 minutter før du skjærer den i pene skiver. Rør sammen yoghurten med finhakket hvitløk og 1⁄2 ts salt.
  2. Urtedressing

    1. 1
      Finhakk sjalottløken og rør den sammen med limejuicen i en skål. La den hvile i 15 minutter.
    2. 2
      Finhakk vårløk, jalapeño og koriander og bland det i en annen skål sammen med oljen og en god klype salt. Rett før servering tilsetter du sjalottløken og smaker til med limejuicen den lå i og eventuelt salt.