Kalkunfilet med ovnsbakte søtpoteter og urtedressing

Kalkunfilet med ovnsbakte søtpoteter og urtedressing

En lett og god julemiddag med mange gode smaker.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Kalkunfilet og ovnsbakte søtpoteter

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Legg kalkunen i en liten ildfast form, hell litt olje over og stikk et steketermometer i den tykkeste delen. Den skal steke i ca. 1,5 timer, til kjernetemperaturen viser 65 grader.
  3. Skrell søtpotetene og del hver i to på langs, deretter i fire båter. Spre dem godt utover et stekebrett, hell over litt olje, vend dem godt inn og strø over en god klype salt.
  4. Sett søtpotetene i ovnen etter at kalkunen har stekt i 45 minutter. De skal bli myke inni og gylne og sprø utenpå.
  5. La kalkunen hvile i 15 minutter før du skjærer den i pene skiver. Rør sammen yoghurten med finhakket hvitløk og 1⁄2 ts salt.

Urtedressing

  1. Finhakk sjalottløken og rør den sammen med limejuicen i en skål. La den hvile i 15 minutter.
  2. Finhakk vårløk, jalapeño og koriander og bland det i en annen skål sammen med oljen og en god klype salt. Rett før servering tilsetter du sjalottløken og smaker til med limejuicen den lå i og eventuelt salt.