Har du rester av julemat? Lag juletapas!

I romjulen er juletapas en sikker vinner. Ta utgangspunkt i typiske ingredienser du har i kjøleskapet i julen eller bruk rester etter julematen, og sett sammen din egen tapasmeny.

Ingen liker å kaste mat, men i julen blir det ofte mye mat til overs. Hva skal vi gjøre med alle restene?

Utvalg av Gilde sitt sortiment.
Gilde har et stort sortiment som passer perfekt til jules tapasmeny.

Ta utgangspunkt i typiske ingredienser du har i kjøleskapet i julen eller bruk rester etter julematen, og sett sammen din egen tapasmeny.

Potetomelett med juleskinke
________________________

Har du kokte poteter til overs fra middagen dagen før kan du lage denne nydelige potetomeletten med Gilde juleskinke. Visp 5 egg godt sammen, skjær poteter og juleskinke i biter og bland sammen med eggene. Smak til med salt og pepper og stek i panne på medium varme. Vend deretter omeletten over på en tallerken og la den hvile litt før du skjærer den i pene trekanter. 

Potetomelett.jpg
Potetomelett lages enkelt av potet- og skinkerester.

Stekt rosenkål med grov sennepsvinaigrette og ristede hasselnøtter
________________________

Med rester av dampet rosenkål kan du trylle frem en nydelig smårett. Rist hasselnøtter i en stekepanne og stek rosenkålen. Dryss over en herlig senneps vinaigrette laget av 1 ss grov sennep, 1 dl olivenolje og en halv teskje sitronsaft.

Bacondadler
________________________

Bacondadler er en klassiker på tapasbordet, og det er ikke så rart. Det er både enkelt og supergodt! Fjern eventuelle steiner fra dadlene, og surr en skive Gilde Stjernebacon rundt. Legg dadlene i en ildfast form og stek på 200 grader i cirka 15 minutter.

Skinke på flatbrød.jpg
Bacondadler og spekeskinke servert på flatbrød er enkel fingermat til juletapasen.

Flatbrød med spekeskinke, rømme og rødløk
________________________

Server små biter av flatbrød som toppes med Gilde spekeskinke, lettrømme, rødløk og timian. Enkel og god fingermat som passer perfekt til juletapasen.

Medisterkaker på pinne med røde epler og svisker
________________________

Har du medisterkaker til overs etter en av julens middager er dette en perfekt måte å bruke dem opp på. Del medisterkakene i biter og stek røde epler i litt honning i stekepannen. Tre medisterkakene og eplebitene på spyd sammen med svisker.

Medisterkaker på pinne.jpg
La rester av medisterkaker få nytt liv på tapasbordet!

Lefserull med pinnekjøtt og rødbetsalat
________________________

La rester av pinnekjøttet få nytt liv i en lefse! Rens restene av ferdig dampet pinnekjøtt og riv det i mindre biter med en gaffel. Rull pinnekjøttet i potetlefser sammen med rødbetsalat og timian. En nydelig smakskombinasjon!  

Glasert ribbe med julecoleslaw
________________________

Del Gilde svineribbe i biter og glaser med soyasaus og honning. Server ribbebitene sammen med råkost av eple, fersk rødkål og gulrot med klementinsaft.

Kiwi - Gilde - Juletapas-11294.jpg
Det blir ofte igjen rester av både ribbe og pinnekjøtt. Ta vare på restene og lag juletapas!