Julen 2022

Desember og jul er endelig her! Nå skal julehandelen planlegges, gulvene skal vaskes og gavene handles. Julen i KIWI er billig, rask og enkel, og alt du trenger til jul finner du hos oss. Enten det er pinnekjøtt, ribbe, kylling, kalkun, torsk, vegetar – eller noe helt annet.

Her finner du juleprisene i KIWI, du finner en KIWI-butikk nær deg og alle våre butikkers åpningstider i desember, guide til julens mange måltid, en rekke oppskrifter uansett hva du liker å spise, og mye mer.

Pinnekjøtt

Pinnekjøtt står på topplisten av julemiddager vi foretrekker i Norge, og i alle KIWI-butikker finner du det du trenger for å lykkes med en smakfull pinnekjøttmiddag.

Her finner du oversikten over utvalget av pinnekjøtt du finner i KIWI, samt svar på ofte stilte spørsmål om pinnekjøtt. For hvor lenge skal du egentlig vanne ut pinnekjøttet, og hvor mye pinnekjøtt bør du lage per person? Hvilket pinnekjøtt er best i test i år? Svar på disse spørsmålene og mye mer finner du her.

Dette pinnekjøttet finner du i KIWI

I KIWI finner du et stort utvalg av pinnekjøtt til jul. I sortimentet finner du blant annet premium pinnekjøtt fra Stranda, klassikere fra Gilde, våre billigste alternativer fra First Price, samt lokale spesialiteter. Her får du også tips til handlelisten som kan være praktisk å ha med når du skal handle årets pinnekjøttmiddag.

Se hele utvalget av pinnekjøtt hos KIWI her

Ribbe

Ribbe er en av landets mest populære julemiddager, og en favoritt på østlandet. Her finner får du en oversikt over tips, ofte stilte spørsmål og utvalget av ribbe som du finner i KIWI i år. Blir det frossen eller fersk, tynnribbe eller familieribbe til jul i år, og vet du egentlig hva forskjellen er? Vi har tipsene du trenger, så du kan gjøre et godt kjøp, men også tilberede ribba riktig. 

Dette er ribbene du finner i KIWI

I alle KIWI-butikker finner du et variert og godt utvalg av ribbe til jul. I våre butikker finner du alt fra klassikere fra Gilde, til vårt billigste alternativ fra First Price. Vi har også en ny ribbe fra Folkets i år som du tilbereder med sous vide-metoden. I tillegg til disse smakfulle favorittene finner du også lokale og regionale produkter du kan holde utkikk etter i din lokale KIWI-butikk.

Se hele utvalget av ribbe hos KIWI her

Kalkun

Kalkun er en populær middag, både i jula og til nyttårsfeiringen. Hvordan steke hel kalkun til det store festmåltidet, og hva bør man egentlig gjøre av forberedelser? Hvis du ønsker det litt enklere enn hel kalkun, kan du velge langtidsstekt kalkun eller å putte den i stekepose. Men hvordan gjør du det, lurer du på? Her får du svar på ofte stilte spørsmål, og en rekke tips og oppskrifter til både kalkunen og tilbehøret.

Slik steker du perfekt kalkun

En perfekt stekt kalkun er både fristende og imponerende som festmåltid. Å steke kalkun trenger slettes ikke å være vanskelig, og her får du tipsene du trenger for et vellykket resultat.

Fisk

Lutefisk og juletorsk hører julen med, og i KIWI får du alt du trenger for en vellykket festsesong med delikatesser fra havet. Kan man lage lutefisk i ovn, hvilken temperatur bør du bruke, er varmluftsovn eller dampovn egnet for fiskemiddagen og hvor mye lutefisk bør man beregne per person? Disse spørsmålene, samt inspirasjon og tips for saus og tilbehør til lutefisk finner du her.

Enkle og litt lettere middager med juletorsk

Torsk kan være et fint avbrekk i en periode med mange mektige middager. Her får du Lerøy-kokkens tre beste oppskrifter med juletorsk, uansett anledning.

Vegetar

Enten du ønsker en pause fra kjøtt eller vil velge vegetariske alternativer til jul, så trenger ikke festmat å inneholde kjøtt for at det skal smake godt! Vegetarkaker, nøttestek og julefalafel er blant julens smakfulle varer du finner i våre butikker. Vi har også en rekke oppskrifter til kjøttfrie måltider.

Julens desserter

Mange har faste tradisjoner til julens desserter, som riskrem, smultringer og julekaker. Lurer du på hva du skal servere som dessert til pinnekjøttet eller kalkun? Eller kanskje du er på jakt etter en oppskrift på dessert til nyttårsaften? I KIWI finner du både varene og oppskrifter til deg som ønsker noe søtt når julemiddagen er fortært, til julebesøket eller når du bare ønsker litt kos. Her finner du oppskrifter både på alt fra panna cotta, ostekake, serinakaker, kokosmakroner til pepperkaker.

Fem enkle juledesserter med is

Etter en smakfull julemiddag er iskrem en ypperlig avslutning på et fullverdig julemåltid. Her får du fem enkle og gode juledesserter med is, i tillegg til kokkens beste tips til hvordan isen kan smake best mulig.

Julefrokost, brunsj og lunsj

Har du invitert dine nærmeste til julefrokost i år og trenger litt inspirasjon til hva du skal servere? Vi har samlet flere oppskrifter som gjør starten på dagen både enklere og billigere. Uansett om det liker et varm eller kaldt måltid, har vi oppskrifter til inspirasjon her. 

Dette trenger du til julefrokosten, lunsjen og brunchen

Lurer du på hva du skal servere til julefrokosten, eller til gjester som kommer på lunsj? Her får du en oversikt over de vanligste påleggene, litt inspirasjon, og ikke minst mesterkokk Christer Rødseths egen oppskrift på julesild.