
Imponer med digge rester av julemat
Restematen trenger ikke være kjedelig. Her er våre beste tips til hvordan restene etter ribba, pinnekjøttet, torsken og kalkunen får nytt liv.
Ingen liker å kaste mat, men i julen blir det ofte mye mat til overs. Med noen enkle oppskrifter kan rester av julemat forvandles til nye, smakfulle retter. På denne måten får du mest mulig ut av maten og reduserer samtidig matsvinn, en vinn-vinn-situasjon for både lommeboka og miljøet.
Bli KIWI PLUSS-kunde!
Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt og 50 % bonus på bleier, bind og tamponger!
Dette kan du gjøre med restene fra julemiddagen
Vi tror at mange rett og slett ikke vet hvordan de skal bruke rester av julemat. Heldigvis er det enklere enn du tror. Enten du spiser ribbe, pinnekjøtt eller julefisk til julemiddagen er det ingen problem å forvandle gårsdagens julemat til en ny og spennende lunsj eller middag.
Rester av ribbe
Ribbe er den store vinneren på julaften, omtrent 50 prosent nordmenn planlegger å servere den i år. Den sprø og saftige ribba er svært allsidig og kan brukes både til julelunsjen og andre middagsretter i romjulen.
Rester av pinnekjøtt
Pinnekjøtt er en annen julefavoritt som står høyt på menyen hos mange, både på julaften og i romjulen. Bruk restene av pinnekjøtt til pizza, lunsj, lefse eller i pitabrød.
Rester av julefisk
Etter flere tunge julemiddager kan det være godt med noen lettere fiskeretter. Rester fra lutefisken kan du for eksempel ha i lefse, en enkel måte å nyte rester av julemat på, enten som en lett middag eller som en rett til julelunsjen.
Rester av kalkun
Kalkun er en klassiker på nyttårsbordet, men det blir ofte rester. Det finnes mange gode oppskrifter med kalkun. Kalkunrester er godt som pålegg til både frokost og lunsj, eller bruk det som proteinkilde i en restemiddag.
Rester av dessert
Også juledesserten kan brukes i nye retter. Har du mye risgrøt eller riskrem igjen kan du bruke restene til både frokost og lunsj.
Tenk over hva du kjøper
I julen kjøper vi gjerne mer, og også en del vi ikke kjøper til vanlig. Som for eksempel sild, julepålegg og -salater. Derfor er det lurt å planlegge innkjøpene nøye og vurdere om det du handler faktisk kommer til å bli spist. Da unngår du rester av julemat, samtidig som det er smart for både for lommeboken og miljøet.





