Kalkungryte med tomat, løk, gulrøtter, hasselnøtter og quinoa

Kalkungryte med tomat, løk, gulrøtter, hasselnøtter og quinoa

Ikke kast kalkunrestene, lag en digg restegryte. Denne kan også lages med kylling om du har det.

20-40 min
Middels

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en stor gryte. Grovhakk løk og hvitløk og ha det i gryten. Finhakk chili og ha i. Skjær gulrøtter i tynne staver eller runde skiver. Legg de i gryten og la alt surre på lav varme i ca. 5 minutter Ha i frisk ingefær, tomater på boks og kalkunkjøtt. La alt småkoke i ca. 10 minutter.
  2. Kok samtidig quinoa etter anvisning på pakken. Det skal bli ca. 4 dl ferdigkokt quinoa. Ha det i gryta. Press over saften fra én appelsin. Rør godt.
  3. Server med ristede hasselnøtter, rømme masse hakket persille og limebåter.