
Det beste tilbehøret til lutefisken
Tilbehøret er for mange like viktig som selve lutefisken. Ertestuing, bacon og poteter er klassikere, men det finnes mange flere gode kombinasjoner. Her får du fire oppskrifter på tilbehør som løfter lutefiskmiddagen.
Lutefisk er god tradisjonsmat, og for mange blir det ikke jul før de får et skikkelig godt lutefiskmåltid. Lerøy sin lutefisk fikk terningkast seks da Dagbladet gjennomførte en smakstest på lutefisk i november 2024.
Bli KIWI PLUSS-kunde!
Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt og 50 % bonus på bleier, bind og tamponger!
Å tilberede lutefisk er enklere enn du tror. Det gjelder bare å starte forberedelsene i litt god tid og passe på å ikke overkoke fisken. Gjør du det, går den raskt i oppløsning, og måltidet blir ikke like delikat. Se hvordan du tilbereder lutefisk her:
Det finnes faktiskt flere måter å gjøre det på. Du kan både steke lutefisk i ovn eller til og med mikrobølgeovn. Her fremgangsmåten for steking i ovn:
Tilbehøret som gjør måltidet
For mange lutefiskspisere er tilbehøret det aller viktigste. Her får du fire oppskrifter på tilbehør som vil falle i smak til lutefiskmiddagen:
Tradisjonelt tilbehør
Lutefisk med poteter, sprøstekt bacon, ertepuré og varm sennepssaus med brunost er en ekte klassiker. Her får du den tradisjonelle kombinasjonen som år etter år sørger for en skikkelig god lutefiskmiddag.
En moderne vri
Gjør klassikeren litt mer spennende: lutefisk møtes sprø chorizo, saftige eplebiter og frisk rosenkål, toppet med nøtter og brunet smør. En moderne vri som gir smak og farge til festmiddagen.
En smakfull oppgradering
Lutefisk med sennepslokk får ekstra løft av sprø bacon og en frisk rosenkålsalat. En smakfull kombinasjon som gir både dybde og friskhet til den klassiske retten.
Ha restene i lefse
Denne varianten med lutefisk pakket i lefse, nykokte potetskiver og sprø baconbiter gir både varme, smak og nostalgi. Perfekt til både hverdagsuke og festmiddag.







