Lutefisk med bacon, ertepuré og varm sennepssaus med brunost

Det er ikke uten grunn at lutefisk er en av julens store favoritter.

60+ min
Middels
Lutefisk med bacon, ertepuré og varm sennepssaus med brunost

Slik gjør du

  1. Lutefisk med poteter og bacon

    1. 1
      Varm stekeovnen til 200 grader. Legg lutefisken med skinnsiden ned i en smurt langpanne. Salte etter anbefaling på pakken.
    2. 2
      Dekk langpannen med aluminiumsfolie og bak fisken på nederste rille i 30–40 min. Lutefisken avgir så mye væske under bakingen at det ikke er nødvendig å helle på vann.
    3. 3
      Kok potetene myke.
    4. 4
      Sprøstek bacon og hold det varmt mens du lager sausen.
  2. Sennepssaus

    1. 1
      Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med varm melk under omrøring. Kok opp og la sausen trekke i 6–8 min. Sjekk at melsmaken er borte. Hvis ikke, lar du den koke litt til.
    2. 2
      Tilsett brunost og la den smelte under omrøring. Smak til med sennep, salt
      og pepper.
  3. Grønn ertepuré

    1. 1
      Kok erter, finhakket chili og kremfløte i 10 minutter. Knus ertene med en gaffel, eller bruk en stavmikser.
    2. 2
      Smak til med salt, pepper og lime.
    3. 3
      Server lutefisken med nykokte poteter, sprøstekt bacon, varm, søt saus med brunost og sennep, grønn ertepuré og et dryss hakket frisk persille.