Lutefisk med bacon, ertepuré og varm sennepssaus med brunost
Det er ikke uten grunn at lutefisk er en av julens store favoritter.
60+ min
Middels
Slik gjør du
Lutefisk med poteter og bacon
- 1Varm stekeovnen til 200 grader. Legg lutefisken med skinnsiden ned i en smurt langpanne. Salte etter anbefaling på pakken.
- 2Dekk langpannen med aluminiumsfolie og bak fisken på nederste rille i 30–40 min. Lutefisken avgir så mye væske under bakingen at det ikke er nødvendig å helle på vann.
- 3Kok potetene myke.
- 4Sprøstek bacon og hold det varmt mens du lager sausen.
- 1
Sennepssaus
- 1Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med varm melk under omrøring. Kok opp og la sausen trekke i 6–8 min. Sjekk at melsmaken er borte. Hvis ikke, lar du den koke litt til.
- 2Tilsett brunost og la den smelte under omrøring. Smak til med sennep, salt
og pepper.
- 1
Grønn ertepuré
- 1Kok erter, finhakket chili og kremfløte i 10 minutter. Knus ertene med en gaffel, eller bruk en stavmikser.
- 2Smak til med salt, pepper og lime.
- 3Server lutefisken med nykokte poteter, sprøstekt bacon, varm, søt saus med brunost og sennep, grønn ertepuré og et dryss hakket frisk persille.
- 1