Lutefisk med chorizo og nøtter

Lutefisk med chorizo og nøtter

Gjør en vri på den tradisjonelle lutefisken.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Lutefisk

  1. Varm stekeovnen til 200 ̊C. Legg lutefiskskivene med skinnsiden ned i en smurt langpanne. Dryss med salt, 1 ss pr. kg fisk, og la fisken ligge med saltet i 30-40 minutter før langpannen dekkes med aluminiumsfolie og settes i stekeovnen. Saltet skal ikke skylles av.
  2. Bak/stek fisken på nederste rille i 30-40 min. Lutefisken avgir så mye væske under stekingen at det ikke er nødvendig å helle på vann.

Eple- og rosenkålsalat

  1. Del epler i terninger og stek dem lett gylne i stekepanne med smør og hakket hvitløk.
  2. Forvell rosenkål i kokende vann og ha oppi sammen med eplebitene. Hakk og rist mandlene i tørr panne på høy varme, og strø dem over eple- og rosenkålsalaten.

Stekt chorizo

  1. Stek chorizoen, i skiver eller terninger, i noen minutter.

Hasselnøttsmør

  1. Smelt smøret og la det brunes litt. Ha i finhakkede hasselnøtter og bland godt.
  2. Server lutefisken på varme tallerkener med eple- og rosenkålsalat, og topp med chorizo og hasselnøttsmør.