Alt til nyttår billig hos KIWI

Dette kan du ha som tilbehør til kalkun på nyttårsaften

Foto: Aina C. Hole/Sporenstrek/Spoon

Velger du kalkun har du et supert utgangspunkt for en smakfull nyttårsmiddag. Her får du tips til både steking, tilbehør, saus og stuffing. Og ikke minst en litt sunnere Waldorfsalat.

Mange har tradisjon for å spise kalkun på nyttårsaften. Kalkunkjøtt er både magert og godt, men mange er nok redde for å feilberegne steketiden slik at kjøttet blir tørt.

En tommelfingerregel her er å steke kalkunen i 30 minutter per kilo på ikke for høy varme. Les denne oppskriften for fremgangsmåte på hvordan du steker perfekt kalkun.

Oppskrifter på kalkun

Husk at kalkunen bør tine minst 2 døgn i kjøleskap

Tilbehør til kalkun

Tilbehøret er en viktig del av et godt kalkunmåltid, og Waldorfsalat er en klassiker. Blant våre oppskrifter har vi en Waldorfsalat til kalkun som kan lages uten majones og kremfløte – enten ved å droppe det helt, eller bytte det ut med naturell yoghurt, slik ernæringsfysiolog Tine Sundfør tipser om i sitt alternativ til en lett og god nyttårsmeny.

Det kan også være et alternativ å lage potetsalat, for eksempel en potetsalat med purre og kapers.

Ønsker du heller en kjøttfri nyttårsmiddag? Sjekk ut denne alternative menyen.

Stuffing til kalkun

For mange er det også et spørsmål om man skal ha stuffing i kalkunen eller ikke?

- Om du liker stuffing i kalkunen, vil stuffing basert på frukt, eller kjøttbaserte stuffinger der du bytter ut kjøttdeig, medisterdeig og bacon med karbonadedeig og spekeskinke, være smakfulle og magre alternativer. Og i sausen kan du godt velge magre meieriprodukter for en lettere inngang i det nye året, foreslår klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

Her er vårt utvalg av oppskrifter på stuffing til kalkun:

Og helt til sist, men ikke minst:

Saus til kalkun