Alt til nyttår billig hos KIWI

Det beste tilbehøret til kalkun på nyttårsaften

Det beste tilbehøret til kalkun.

For mange nordmenn er det tradisjon å spise kalkun på nyttårsaften, og det finnes mye godt tilbehør. La deg inspirere av både klassiske og nye oppskrifter!

Vi har samlet fire oppskrifter på godt og smakfullt tilbehør til kalkunen. Tilbehøret fungerer like godt på nyttårsaften som resten av jula, om familien trenger en pause fra den mektige julematen.

1. Klassisk kalkun med waldorfsalat og brun saus

Kalkun med waldorfsalat og brun saus.jpeg

Same procedure as every year! Waldorfsalat er en klassiker, og det med god grunn. Den søte smaken av krem og frukt er perfekt som tilbehør til en klassisk kalkun med brun saus og mandelpoteter. Hele oppskriften finner du her.

2. Glasert kalkun med grønne bønner og søtpotet med kanel

Glasert kalkun med grønne bønner og søtpoteter med kanel.jpeg

Har du lyst på noe nytt i år, er dette en kombinasjon det er verdt å prøve. La den glaserte kalkunen snakke for seg selv, og gi den et løft med bønner og søtpotet med et hint av julens smak, kanel. Se oppskriften her.

3. Kalkun med rødkål, hasselnøttsmør og ovnsbakte småpoteter

Piro tilbehør kalkun.jpg

Hasselnøttsmør er en enkel måte å gi den tradisjonsrike retten en ny smak, og er deilig både på kalkun og på ovnsbakte poteter. Nam! Se hele oppskriften fra Prior her.

4. Ovnsbakte gulrøtter og rødbetsalat

yebekkbgkarzbi8cw0n0.jpeg

Vil du gi kalkunen tilbehør som både ser flott ut og smaker godt, bør du prøve ovnsbakte gulrøtter og rødbetsalat. Den friske rødbetsalaten hever retten flere hakk og passer like godt til helstekt kylling som helstekt kalkun. Den fargerike oppskriften finner du her.

Slik steker du kalkun

Det er få middagsretter som ser riktig så imponerende og fristende ut som en perfekt stekt kalkun. Den fungerer rett og slett som bordpynt på festbordet helt selv. Det å steke kalkun er slettes ikke vanskelig, og veldig mye av arbeidet gjør seg mer eller mindre selv. Lurer du på hvordan du går frem for å få et saftig og godt resultat? Her får du tipsene som gjør det enkelt å lykkes.