Disse muffinsene er perfekte i matpakka til både små og store. Fyll dem med masse digg, og gled deg litt ekstra til lunsj.
Trenger du mer variasjon i matpakka? Da burde du prøve matpakkemuffins. De er smakfulle, saftige og mettende, og like gode i matboksen som til lunsj. Det kan være lurt å lage mange, for så å fryse dem ned.
Når det kommer til fyll, kan du bruke det du selv ønsker. Her er det kun fantasien som setter grenser.
For å gjøre matpakkemuffinsene sunnere og lettere kan du gå for kyllingfilet eller magert kalkunpålegg fra Prior. For å spare penger og miljøet, kan du også variere innholdet ut fra det du har av rester i kjøleskapet.
Oppskrift på matpakkemuffins
Oppskriften gir ca 10-12 stk muffins.
Ingredienser:
4 stk Prior egg
0,5 dl Olivenolje
3 dl Kesam
2,5 dl Hvetemel
2 dl Sammalt hvete
0,5 dl Havregryn
2 ts Bakepulver
1 klype Salt
200 g Prior kyllingfilet naturell i skiver
2 stk Vårløk
1 stk Paprika
150 g Revet ost
2 ss Hakkede urter (for eksempel timian, persille og oregano)
Solsikkefrø til pynt
Slik gjør du
- Varm ovnen til 210 grader. Visp sammen egg, olivenolje og kesam. Rør inn alt det tørre.
- Kutt skinken i biter eller strimler, finsnitt vårløken og skjær paprikaen i små terninger. Vend skinke, vårløk, paprika, ost og urter inn i «muffinsrøren».
- Sett muffinsformene på et muffinsbrett og fordel røren i formene.
- Strø over frø og/eller kjerner, og stek muffinsene midt i ovnen i cirka 20 minutter.