Våre 6 beste tips til farsdagsgaver

Barn som klemmer sin far.

Er du litt sent ute, eller har du en forelder, far, partner eller bror som har alt de trenger? Her får du tipsene til nyttige farsdagsgaver, som ikke koster skjorta.

Hvorfor har vi farsdag? Dagen er inspirert av morsdag og ble feiret for første gang i 1909 da amerikanske Sonora Smart Dodd ville gjøre stas på sin far. Dagen er en hedersdag for fedre og fra gammelt av steller man ekstra godt med sin far akkurat denne dagen.

Når er det farsdag? 

Farsdag markeres på forskjellige dager i forskjellige land. Hovedvekten av land som feirer farsdag, gjør det den tredje søndagen i juni. I Tyskland markeres farsdag på Kristi Himmelfartsdag, med begrunnelse i at bibelen sier at Jesus dro til sin far i himmelen på den dagen. I Norge, som Nord-Europa for øvrig, markerer vi alltid farsdag den andre søndagen i november. I år feirer vi dermed farsdag søndag 12. november 2023. 

Her er våre seks beste tips til farsdagsgaver:

1. Feir med frokost på senga

Overrask far med noe ekstra godt til frokost.
Overrask far med noe ekstra godt til frokost.

Overrask med en ekstra god frokost. Med Nescafé Gull kan du lage enkle og smakfulle kaffedrikker. Hva med eksempelvis en litt sterk chili café mocha? Se Odd-Bjørn Hjelmeset teste oppskriften her.

Vi har mange varer i våre butikker som kan gjøre forskjellen på en god og en fantastisk søndagsfrokost. Kjøp gjerne noe sunt og godt som far liker ekstra godt, som for eksempel nøttemix, en kald kaffedrikk eller frisk frukt. Dette kan gi frokosten det lille ekstra som skal til for å føle at man blir gjort ekstra stas på. Pynt gjerne med levende lys og lag noen gode og enkle havrerundstykker, bananpannekaker eller kanskje en smoothie?

2. Undertøy

KIWI_farsdag_undertøy.jpg
Hos oss finner du både sokker og boksere fra Pierre Robert.

Det er muligens en klassisk farsdagsgave, men den årlige oppgraderingen i undertøyskuffen kan tross alt være nødvendig. Hos din lokale KIWI-butikk får du kjøpt kvalitetsundertøy, samtidig som du tar ukeshandelen.  

3. Imponer med middag

«Veien til mannens hjerte går gjennom magen», heter det i et gammelt ordtak (for ordens skyld, vil vil gjerne argumentere med at det gjelder for alle kjønn). Middagen smaker ofte litt bedre når du ikke har laget den selv, men heller får den servert. Lam hører både søndag og høsten til, og da passer det ekstra godt med lammelår til farsdagsmiddag. Se våre tips til et perfekt lammelår her. 

Er du ikke så glad i lam? Her finner du oppskrifter på forskjellige retter med storfe.

4. Hudpleie og hygiene

KIWI_farsdag_produkter.jpg
Vi har hygieneartikler som er perfekt å gi i fardagsgave. Det er gaven som kan glede både deg og far. 

Deodoranter, hårvoks, kremer og dusjsåper er forbruksvarer man alltid trenger påfyll av. Kjøp noe han pleier å bruke, eller benytt sjansen til å velge noe nytt og spennende, om du tror han kan sette pris på en forandring.

Lufta blir tørrere når vi nå går mot vinter, så en beskyttende hudkrem kan være en fin gave for å vise at du bryr deg om hans velvære.

5. Farsdagskake

Kjapt, trygt og billig! På raskekaker.no kan du enkelt bestille kaker til din nærmeste KIWI-butikk. 
Kjapt, trygt og billig! På raskekaker.no kan du enkelt bestille kaker til din nærmeste KIWI-butikk. 

De fleste liker noe søtt til kaffen, så hvorfor ikke overraske med en hjemmelaget kake. Hva med en enkel sjokoladekake eller en saftig daimkake? Se oppskrifter på disse og flere kaker her. Å lage noe sammen kan dessuten være en hyggelig søndagsaktivitet for hele familien.

Om du ikke har tid til å bake, kan du enkelt bestille deilige kaker til din lokale KIWI-butikk. Bestill til dagen etter, eller opptil 30 dager i forveien. Se utvalget og bestill på raskekaker.no. Kakene bakes i et av Bakehusets lokale konditorier, fra Larvik i sør til Trondheim i Midt-Norge.

6. Ikke glem farsdagskort

Ingenting er så hyggelig som et hjemmelaget og -skrevet kort. Men hva skriver man egentlig i et farsdagskort? Først og fremst er det på sin plass med en gratulasjon til far på den store dagen. Er det noe spesielt dere har til felles? En hobby kanskje? Har far hjulpet deg med noe det siste året som fortjener en takk? Fortell hvorfor du setter pris på faren din, eller mannen til barna dine, og gjør det gjerne konkret og personlig. Til slutt, ikke glem humor!