Smakfull og enkel hverdagsmiddag

Kokkens beste tips til panert fisk

Kokken lager panert fisk. Foto.

Glad i panert fisk? Her er Findus-kokken Ingvilds beste tips til et sprøtt og godt resultat, og fire smakfulle tips til sunt tilbehør.

Om du mangler tid til å kokkelere i en travel hverdag, er panert fisk ypperlig. De er så fiks ferdige at du ikke trenger å tenke på noe annet enn å steke dem i ovnen. Tilbehøret kan du lage mens du venter. 

– Det er bare å åpne fryseren, ta den panerte fisken rett på et brett og inn i ovnen. Enklere kan det neppe gjøres, sier Ingvild Bøhm-Pedersen som er kokk i Findus. 

Det er mange fordeler med frysevarer. De færreste av oss har alltid planen klar når dagens middag skal lages, men med noen basisvarer i fryseren og kjøleskapet så kommer du langt. 

Du kommer langt med en pakke med panert fisk og en grønnsaksblanding. Det er også lettere å unngå matsvinn, siden du kan ta ut akkurat det du trenger. Har du for eksempel salat til overs, kan du putte den vaskede salaten i en plastpose, «snurre» posen rundt slik at den blir lufttett og knyte igjen. Da holder det seg lenge i kjøleskapet, forteller hun. 

_95A4506 (1).jpg

Det er heller ikke sånn at et sunt og enkelt måltid trenger å være kjedelig. Ingvild har nemlig flere forslag til digge middagsretter som er proppfulle av smak og næring. Likevel må du ikke følge oppskriften til punkt og prikke. 

– La deg inspirere av oppskriftene, og lag din egen vri. Ta det du har for hånden! Du kan også selvsagt leke deg med alt av fisk, men det blir aller best med Findus sine panerte fiskevarianter, sier Ingvild med glimt i øyet.

Her får du fire smakfulle oppskrifter med panert fisk. 

1. Fish & crisp med asiatisk-inspirert salat

_95A4522 (1).jpg

Ingredienser:

Fire porsjoner

  • 1 pk. Findus Fish & Crisp
  • 1 pk. crispisalat
  • 1 mango
  • 1 granateple
  • 1 avokado
  • 1 pk. super kålmix
  • ½ pk. pinjekjerner
  • Syltet rødløk
  • Salt og pepper

Forslag til tilbehør: 

  • Vinaigrette av sitron, olivenolje, salt og pepper
  • Srirachamajones eller  soyamajones

Slik gjør du:

  1. Legg fisken på brett og sett den inn i ovnen på 225 grader varmluft. Følg steketiden som er oppgitt på pakken.
  2. Mens fisken er i ovnen, kan du forberede salaten. Kutt opp grønnsakene og bland dem i en skål.
  3. Rist pinjekjernene i en panne.
  4. Bruk gjerne vinaigrette på salaten hvis du ønsker, men sørg i så fall for at den vendes inn rett før servering slik at salaten ikke blir vassen.
  5. Del fisken i to og legg over salaten.
  6. Topp med pinjekjernene, salt og pepper og server med srirachamajones eller soyamajones om du ønsker. 

Kokkens tips: Tenk at det skal være både sødme, salt, syrlig og litt krønsj. Og hvis du generelt vender litt sitron, olje, salt og pepper inn i salater, vil det løfte smaken.

2. Sprøbakte fiskefileter med ovnsbakte grønnsaker

_95A4840_bredde (1).jpg

Ingredienser:

Fire porsjoner

  • 1 pk. Findus Sprøbakte Fiskefileter
  • 1 pk. Findus Ovnsbakte Grønnsaker (Potet, søtpotet, gulrot og bønner, med smak av sitron og hvitløk)
  • Gressløk til topping

Forslag til tilbehør: 

  • Srirachamajones, soyamajones eller Mills Ekte Remulade 

Slik gjør du:

  1. Skru ovnen på 220 grader varmluft. 
  2. Legg fiskefiletene på en side av et stekebrett. Spre grønnsakene i en liten form og sett formen ved siden av fiskefiletene. Sett alt i ovnen. For å få best mulig resultat: pass på at formen er i en størrelse som gjør at grønnsakene dekker bunnen, men ikke ligger oppå hverandre.
  3. Følg steketiden som er oppgitt på pakkene.
  4. Vend grønnsakene etter 10 minutter.
  5. Topp med gressløk og server med dipp hvis du ønsker.

Kokkens tips: I og med at dette måltidet lager seg selv på 20 minutter, hvorfor ikke lese litt med ungene eller finne på noe gøy?

3. Fiskepinner sushi style 

_95A4683 (1).jpg

Ingredienser:

Fire porsjoner

  • 1 pk. Findus Fiskepinner 450G
  • 3 dl klebrig ris, for eksempel jasminris 
  • 1 pk. hjertesalat
  • 1 agurk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 avokado
  • Koriander
  • 1 mango
  • Sesamfrø
  • 1 lime
  • Soyasaus

Slik gjør du:

  1. Spre fiskepinnene utover på et brett med litt mellomrom, og sett dem inn i ovnen på 225 grader varmluft. Følg steketiden som er oppgitt på pakken. 
  2. Kok risen etter instruksjonene på pakken.
  3. Mens fisken er i ovnen, deler du blader fra salaten og skyller dem. Kutt også opp agurk i staver. Gulrot, avokado og mango kan kuttes i skiver.
  4. Når risen er ferdigkokt kan du bruke en skje som har vært i varmt vann, til å forme risen i håndflaten. Legg så en kule med ris i hvert salatblad.
  5. Legg fiskepinner og grønnsaker på risen. 
  6. Topp med koriander, sesamfrø og lime.

Kokkens tips: Voksne liker vanligvis en litt sterk dipp, men hva med å lage en barnevennlig dipp av majones med litt ketchup i tillegg? Du kan også gjøre dette måltidet om til en hverdagstaco, ved å sette ulike grønnsaker i skåler og la gjengen mikse sin egen variant.

4. Fiskebowl

_95A4894 (1).jpg

Ingredienser:

Fire porsjoner

  • 1 pk. Findus Sprøbakte Fiskefileter 500G
  • 1 pk. hjertesalat
  • 1 pk. super kålmix
  • 1 pk. sukkererter
  • 2 stk. gulrot
  • 1 vårløk
  • 4 stk. reddik
  • Saften av ½ lime
  • 2 dl cashewnøtter
  • Koriander
  • Sesamfrø

Forslag til tilbehør: 

  • Ponzusaus, srirachamajones eller soyamajones.


Slik gjør du:

  1. Legg fiskefiletene på stekebrett og sett dem i ovnen på 225 grader varmluft. Følg steketiden som er oppgitt på pakken.
  2. Kutt opp grønnsakene i strimler og skiver og legg alt i en bolle. Bland inn limesaft og cashewnøtter.
  3. Når fisken er ferdig kan du kutte den i terninger og legge bitene i bollen sammen med grønnsakene. 
  4. Topp med koriander og sesamfrø, og server med med ponzusaus, srirachamajones eller soyamajones.