Tre lettvinte og billige fiskemiddager

Lerøy panert sei med ertepuré og ovnsbakte potetbåter.

Med panert sei i kjøleskapet har du en enkel og god fiskemiddag klar på kort tid.

Helsedirektoratet anbefaler at vi spiser fisk til middag to til tre ganger i uka. Med norskprodusert panert sei fra Lerøy er det lekende lett å få i seg mer fisk. Det er ikke bare sunt, men også både godt og enkelt. Varm opp ovnen, dra av plastfolien og om cirka 18 minutter er middagen nesten klar. Produktet er i tillegg glutenfritt, og kan derfor nytes av enda flere.

For hvilket tilbehør passer til panert sei? Det trenger ikke koste skjorta. Vi anbefaler en deilig ertepuré, sprø ovnsbakte poteter, hjemmelaget coleslaw med eple, en frisk gulrotsalat og fløyelsmyk potetmos. Her er oppskriftene:

Panert sei med ertepuré og ovnsbakte potetbåter

4 porsjoner

KIWI_Lerøy_Panert sei og erter_artikkel.jpg

Du trenger:

  • 2 pakker Lerøy panert sei med et hint av havsalt og pepper
  • 6-8 stk. mellomstore poteter
  • 2 ss olje
  • Flaksalt
  • 2 pakker 350 g frosne erter
  • 100 g smør
  • 4 dl vann
  • 0,5 terning hønse- eller grønnsaksbuljong
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 1 boks aioli

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Vask potetene og del dem i båter. Vend potetbåtene inn i olje, fordel dem utover i en ildfast form med skallet ned og strø over salt. Stek potetbåtene midt i ovnen.
  2. Når det har gått 20 minutter: Fjern plastfolien på formen med panert sei, flytt potetene til siden (eller ned om du ikke har plass ved siden av) og sett formen midt i ovnen. Skru ovnen på varmluft. Stek potetene og seien i ca ytterligere 20 minutter, til potetene er gylne og seien er sprø.
  3. Kok opp ertene i vann og buljong. Når ertene er myke tilsetter du smør og pepper og kjører dem til en puré med en stavmikser. Smak eventuelt til med mer salt.
  4. Server med seien med ertepuré, ovnsbakte potetbåter og aioli.

 

Panert sei med eple-coleslaw

4 porsjoner

KIWI_Lerøy_Panert sei og eple-coleslaw_u pack_artikkel.jpg

Du trenger:

  • 2 pakker Lerøy panert sei med et hint av havsalt og pepper
  • ¼ hodekål
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 gulrot
  • 1 grønt eple
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss majones
  • 4 ss mager kesam
  • Salt og pepper til smak
  • Grovt brød

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft. Fjern plasten på seien, og sett formen midt i ovnen. Stek i ca. 18 minutter til fisken er sprø.
  2. Kutt kålen og eplet i tynne skiver, bland epleskivene med 1 ss sitronsaft slik at de ikke blir brune. Riv stangselleri og gulrot grovt.
  3. Rør sammen majones og kesam, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Vend så det grønne inn i dressingen.
  4. Server seien på grovt brød med coleslaw.

 

Panert sei med gulrotsalat og potetmos

4 porsjoner

KIWI_Lerøy_Panert sei og potetmos_u pack_artikkel.jpg

Du trenger:

  • 2 pakker Lerøy panert sei med et hint av havsalt og pepper
  • 800 g poteter
  • 4 ss smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss lett matfløte
  • 4 stk gulrøtter
  • 3 ss gresskarkjerner
  • 8 stilker frisk kruspersille

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft. Fjern plasten på seien, og sett formen midt i ovnen. Stek i ca. 18 minutter til fisken er sprø.
  2. I mellomtiden kan du lage potetmosen: Skrell potetene, kutt dem i biter og kok dem i vann til de er møre. Spar 2 ss av kokevannet før du heller av vannet. Mos potetene og bland inn kokevannet, 2 ss smør, finrevet hvitløk og matfløte. Smak til med salt og pepper.
  3. Rist gresskarkjernene i en tørr stekepanne. Riv gulrøttene på et rivjern og legg dem i en liten bolle sammen med gresskarkjernene og finhakket persille. Smelt 2 ss smør og hell over gulrotsalaten rett før servering.
  4. Server fisken med deilig gulrotsalat og potetmos, pynt gjerne med frisk kruspersille.