I en hektisk hverdag er det greit med noe enkelt. Med fersk bolognesesaus fra Eldorado har du en ferdig tomatsaus for hånden til middagen.
Det er klart vi alle skulle ønske at vi rakk å lage middag fra bunnen av hver eneste dag, men realiteten er at tidsklemma kanskje ikke tillater det. For hverdagen er hektisk, og da er det greit med enkle løsninger som fortsatt smaker godt og som fungerer som utgangspunkt i ulike middagsretter.
Fersk bolognesesaus fra Eldorado er en ferdig tradisjonell kjøttsaus med tomat, løk og gulrøtter. Den er god og lett å like for både store og små. Den varmes raskt opp i en kjele eller mikrobølgeovn, og er perfekt match med en pose Eldorado fersk tagliatelle. Med fersk pasta får du også det beste utgangspunktet for en deilig pastarett med både god tekstur og rik smak.
Sausen er god på egen hånd, men kan også brukes som base når du har litt dårlig tid og ikke har tid til å la en saus putre i timevis for å få frem den gode smaken.
Her er seks tips til middager du kan lage med ferdig fersk bolognesesaus til:
1. Lage som den er
En deilig pasta til middag er aldri feil, og det blir ikke enklere enn med ferdigsaus. Server fersk bolognesesaus med tagliatelle eller spagetti, og topp gjerne med parmesan og litt frisk basilikum.
2. Pimpe opp med ekstra kjøttdeig og grønnsaker til en variant med mer smak
Det er ingenting i veien for å bruke en ferdigsaus som base til en smakfull gryte eller pimpe opp sausen til et nytt nivå. Fersk bolognesesaus er en god tomatbasert base som du enkelt kan gi ekstra smak ved å legge til mer kjøtt og grønnsaker, som for eksempel kjøttdeig og squash.
Se oppskrift på: Tagliatelle med kjøttdeig og ekstra grønnsaker
3. Lasagne
Lasagne er faktisk en type pasta, men det er også en favorittrett når man skal kose seg litt ekstra eller inviterer til et avslappet selskap med familie eller venner. Til alle lasagner trenger man en god tomatsaus, og du kan fint bruke en ferdig fersk bolognesesaus til det. Ønsker du å gjøre sausen litt mer hjemmelaget kan du gjøre som i tipset over, pimpe den opp med det du liker i lasagnesausen, for eksempel gulrot og stangselleri for ekstra smak.
Se oppskrift på: Lasagne
4. Moussaka
Moussaka stammer fra Midtøsten, men er for de fleste kjent fra ferieturer til Hellas og Tyrkia. En gratinert rett som opprinnelig består av aubergine, tomat, lam, hvitløk og diverse urter, men det er også enkelt å legge til eller bytte ut grønnsaker dersom man for eksempel ikke liker aubergine. Sunt og rik på smak. Bruk fersk bolognesesaus som tomatsaus i moussakaen og server gjerne med gresk salat til.
Se oppskrift på: Hjemmelaget moussaka med aubergine og potet
5. Cottage pie
Cottage Pie er en varmende engelsk rett som tradisjonelt sett består av en kjøttgryte laget på kjøttdeig med gratinert potetmos på toppen, som gjerne serveres med erter ved siden av.
Cottage pie forveksles ofte med den kanskje enda mer berømte shepherd's pie. Forskjellen er imidlertid at det gjerne brukes kjøttdeig av storfe i cottage pie, mens det brukes lammekjøttdeig i shepherd's pie.
For å gjøre hverdagen litt enklere kan du bruke fersk bolognesesaus som base til gryten, så har du en rask og perfekt søndagsmiddag.
Se oppskrift på: Cottage pie
6. Canneloni
Canneloni er fylte pastarør som serveres med bakt fyll som er dekket av tomatsaus, og et godt alternativ til lasagne. Populære fyll i canneloni er spinat og ricotta og hakket biff. Du kan selvfølgelig fylle opp dine pastarør med akkurat det du ønsker. Lag canneloni enkelt selv med å rulle kokte lasagneplater til rør, og fyll dem med deilig saus.
Se oppskrift på: Canneloni med kremet ostefyll