Å lage et skikkelig godt påskemåltid trenger ikke være verken komplisert eller tidkrevende. Om du velger rett tilbehør til påskelammet, vil retten på mange måter lage seg selv. Her får du oppskriften på lam til påske med godt tilbehør, hvor alt kan lages i ovnen.
Påske, sol, kvalitetstid, lange frokoster og ikke minst – påskelam! Enten påsken feires i fjellheimen eller i nære, kjente omgivelser, så er påskelammet en kjær tradisjon som samler familie og venner rundt middagsbordet. I tillegg til den saftige og gode smaken, er lam til påske en sikker vinner for deg som setter pris på en enkel prosess i matlagingen.
Med Folkets Stekt Perfekt Lammestek og tilbehør fra produktserien Grønn & Frisk får du en rett hvor du kan bruke tiden på andre hyggelige påskeaktiviteter mens middagen lager seg selv. I produktserien Grønn & Frisk finner du både fløtepoter og ovnsbakte rotgrønnsaker, som er perfekt tilbehør til påskelammet. Grønnsakene og fløtepotetene er ferdig kuttet og klargjort, og alt kan lages i ovnen.
Lammestek med ovnsbakte rotgrønnsaker og fløtepoteter
Dette trenger du:
1 stk Stekt Perfekt Lammestek med sjy
2 pakker Grønn & Frisk Rett i Ovn Ovnsbakte Rotgrønnsaker
1 pakke Grønn & Frisk Rett i Ovn Fløtepoteter
Revet ost
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Legg lammesteken i en ildfast form og stek i 45-55 minutter.
- Ta ut steken og la den hvile i en halvtimes tid, pakket inn i folie.
- Mens lammet hviler kan du steke rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter. Sett ovnen på 220 grader.
- Ha fløtepotetene i en ildfast form og strø på revet ost.
- Krydre rotgrønnsaker etter eget ønske, og stek begge deler i ovnen i cirka 15-20 minutter. Vend gjerne grønnsakene underveis.
- Skjær steken i skiver og server med varm sjy, rotgrønnsaker og gratinerte poteter.