Tips til hva du kan fylle påskedagene med

Det er mye du kan gjøre i påsken uten å reise så langt. DNT og UT.no har tips til ulike turer og aktiviteter for hele familien, gjerne i ditt lokale nærområdet.

Utforsk nærområdet

Dersom turstien er full at folk, kan du ta steget til siden og ut på de mindre stiene. Nå har du muligheten til å teste ut stiene som går på kryss og tvers der du bor. Finn gjerne frem kart og kompass. OBS: Vær forsiktig om du ferdes alene, gi gjerne beskjed om hvor du er. Se her for DNTs tips til oppdagelsesferd på "hemmelige" stier. 

Let etter vårtegn. Gjør som barna, sett deg ned på kne og se hva som skjuler seg i skogen. Hva finner dere, små trær, blomster, dyrespor, småkryp? Her finner du DNTs 10 beste turtips du kan gjøre nå. 

Påskeeggjakt i det fri

Fyll påskeegget med noe godt og ta det med på tur. Naturen byr på uendelige gjemmesteder. Har du ikke lyst til å spise smågodt og sjokolade, finnes det mange gode alternativ til kos. Med noen enkle grep kan du nemlig gjøre påskeegget litt sunnere, uten at det går ut over kosen.

Ekspertenes tips

Om du ikke har en lang liste over steder du vil dra, eller ta med familien så har DNT utfordret åtte friluftseksperter til å gi sine beste råd til kortreiste påskeopplevelser, de får du her. 

Noe godt i matpakken

Noe av det beste med å gå på tur er gjerne matpausene. Derfor er det viktig med god turmat som gir deg og turfølget påfyll med energi som varer turen ut. Vi har samlet masse oppskrifter og tips til god turmat her.

Spis gjerne middagen ute. Det trenger ikke være avansert, og du trenger ikke å fyre opp bål. Lag maten hjemme først og ta den med deg enten på termos eller i boks.

KIWI støtter friluftslivet og DNTs verdier. KIWI gjør en rekke tiltak for sunnhet, mennesker, miljø og bærekraft. KIWI jobber ikke bare for et sunnere, men også et grønnere samfunn. Mye arbeid gjenstår fortsatt for å komme helt dit vi ønsker å være, men arbeidet er i gang. Du kan lese mer om noen av våre egne tiltak her.

God påske!