Du kan enkelt gjøre pizzaen din litt sunnere ved å velge grov pizzadeig. Her er vår oppskrift!
En grov pizzadeig kan brukes til mer enn bare pizzabunn. Hva med pizzasnurrer eller minipizza?
Et godt tips er å bruke grovt mel som er finmalt. Det betyr ikke at deigen blir mindre grov, det er bare kornene som er mer finmalt.
Ingredienser til 2 tynne bunner
280 g sammalt hvetemel fint
100 g hvetemel siktet
2 ts tørrgjær
2 ts havsalt
2 ss olivenolje
2 ½ dl vann
Her finner du mange oppskrifter på pizza – noe for enhver smak
Slik gjør du det
Ha mel, gjær og salt i en kjøkken- eller eltemaskin.
Bland lett og hell sakte i vann og olje. Bland i ca. 1 minutt.
Ta deigen ut og kna den ca. 1 minutt på benken.
La den heve i en bolle dekket med plast i ca. 1 time. Del i to og kjevle til tynne bunner. Legg dem på bakepapir og ha på fyll.
Hvis du ikke har en pizzaspade så er det best å legge papir og bunn rett på plata før du legger på fyllet. Eller dra papiret med bunnen over på platen.
Hos KIWI får du også kjøpt flere typer ferdige pizzadeig.