3 enkle taco-retter

Litt sunnere taco du kan lage til hverdags

Fajitas med kylling, burritos og vegetarnachos med avokadokrem.

I Norge elsker vi den tradisjonelle fredagstacoen, men noen ganger kan det være godt med litt variasjon. Her er tre taco-retter du kan spise til hverdags.

Er du glad i taco? Da er du ikke alene. I 2020 økte omsetningen av taco i Norge med en kvart milliard, til 1,6 milliarder kroner. Det er jo nesten umulig å gå lei, men en gang iblant kan det være godt å variere litt.

Enkelt å gjøre sunnere

Det er overraskende lite som skal til for å gjøre taco-måltidet litt sunnere, uten å miste den gode taco-smaken. Varier med ulike krydderblandinger og taco-tilbehør, og fyll på med grønt og godt tilbehør. 

Et annet tips er å erstatte kjøttdeigen med for eksempel kjøttdeig som kombinerer storfe og svin - og som dermed inneholder mindre fett enn vanlig kjøttdeig. 

Fajitas med kylling, burritos med salat og nachos med grønt tilbehør er alle gode alternativer. Her får du oppskriftene:

Fajitas med kylling og guacamole

H-G_Fajitas m pack.jpg

4 porsjoner

Du trenger:

  • 400 g strimlet kylling
  • 1 pk Old El Paso Mix for Fajita
  • Olje til steking
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 gul løk
  • 2 pk Old El Paso Tortilla Fullkorn
  • 2 avokado
  • 1 pk Old El paso Guacamole Spice Mix

Tilbehør:

  • 1 glass Old El Paso Taco Sauce
  • Koriander
  • Lime

Slik gjør du det:

  1. Stek kyllingstrimlene etter anvisning på krydderpakken og sett til side.
  2. Kutt paprika og løk i tynne strimler og fres i en stekepanne med litt olje til løken er lett gyllen. Tilsett den ferdigstekte kyllingen.
  3. Mos avokado med en gaffel og rør inn Old El Paso Guacamole Mix. Sett til side.
  4. Tilbered tortillalefsene etter anvisning på pakningen.
  5. Server varme tortillalefser med stekt kylling og grønnsaker, toppet med guacamole, salsa, koriander og lime.

Burritos med salat

H-G_Burritos.jpg

4 porsjoner

Du trenger:

  • 2 dl ris
  • 400 g karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av storfe og svin
  • Olje til steking
  • 1 pk Old El Paso Spice Mix for Taco
  • 1 pk knuste tomater
  • 1 pk sorte bønner
  • 1 boks mais
  • 4 stk Old El Paso tortillalefser

Salat:

  • 1 stk crispisalat
  • 0,5 rødløk
  • 2 tomater
  • 1 avokado

Tilbehør:

  • Lettrømme
  • 1 glass Old El Paso Taco Sauce

Slik gjør du det:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Mens risen koker kan du steke kjøttdeigen i litt olje på medium varme til den er akkurat gjennomstekt. Tilsett tacokrydder og knuste tomater, kok i tre minutter.
  3. Vend inn svarte bønner, mais og ferdigkokt ris.
  4. Kutt rødløk, tomat og avokado i biter.
  5. Varm tortillalefsene etter anvisning på pakken.
  6. Fyll tortillaen med crispisalat, grønnsaker og kjøttdeigblanding. Rull sammen og brett inn endene, slik at du får en tett rull. 
  7. Kutt dem i to og server med rømme og salsa.

Vegetarnachos med avokadokrem

Old_El_Paso_KW_06119_1920_Foto_Meta__Biorn.jpg

4 porsjoner

Du trenger:

  • 1 pose Old El Paso Tortillachips Chili
  • 1 pk kidneybønner
  • 200 g revet lett hvitost
  • 1 glass Old El Paso jalapenos

Avokadokrem:

  • 2 avokado
  • 1 Apetina creamy block
  • 1 lite fedd hvitløk
  • ½ lime
  • Salt og pepper

Topping:

  • 4 stilker vårløk
  • ½ agurk
  • 6 stilker koriander

Slik gjør du det:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme.
  2. Dekk et stekebrett med bakepapir og dryss tortillachipsene over.
  3. Dryss så over bønner, jalapenos og ost.
  4. Stek på midterste rille til osten er gylden og fin, det tar cirka 15 minutter
  5. Mens nachosen står i ovnen kan du lage avokadokremen. Ha avokado, Apetina og hvitløk i en bolle og mos sammen med en stavmikser til du har en jevn krem. Smak til med limesaft, salt og pepper.
  6. Server den varme nachosen med avokadokrem og dryss over vårløk, agurk og koriander ved servering.