Marry me salmon - laks laget med kjærlighet

Gi laksen et løft med denne smaksrike sausen inspirert av trendretten «marry me chicken». Kremet saus i kombinasjon med søte tomater og saftig laks gjør dette til en middag som det er lett å forelske seg i.

Det sies at «marry me»-sausen er så god at hvis du lager den til en spesielt utvalgt, vil måltidet ende med et frieri. Originalt lages den med kylling, men den kremete fløtesausen smaksatt med tomat, kapers og urter smaker minst like godt med saftig laks.

Lager du den med en 650 grams helside laks fra Lerøy er den super å servere når du får gjester på besøk. Enkelt og skikkelig godt!

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 50 % bonus på bleier!

Oppskrift på «marry me salmon»

Du trenger (til 4 porsjoner):

3 ss olivenolje

650 g Lerøy helside laks

½ ts hvitløkspulver

Salt og pepper

2 ss smør

2 fedd hvitløk, finhakket

1 gul løk, finhakket

10 stk. cherrytomater

2 ss tomatpuré

2 ss kapers, finhakket

3 dl lett matfløte

0,5 dl revet Grana Padano

60 g babyspinat

Saften av 2 sitronbåter (ca. 1 ss)

Frisk basilikum

Frisk kruspersille

Slik gjør du det:

  1. Forvarm ovnen til 200°C. Pensle en ildfast form med olivenolje, og krydre laksen med hvitløkspulver, salt og pepper. Bak i ovnen i 10–12 minutter, til den er så vidt gjennomstekt. For sprø overflate, bruk grillfunksjon de siste 2 minuttene.
  2. Smelt smør og resten av oljen i en stekepanne. Fres hvitløken og gul løk i 30 sekunder. Tilsett cherrytomater delt i fire, tomatpuré og kapers. La det surre et par minutter. Hell i lett matfløte og la sausen tykne lett før du rører inn osten. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Vend inn spinaten helt tilslutt.
  3. Hell sausen i formen til laksen, og topp med litt ekstra parmesan, friske urter og nykvernet pepper.

Tips! Server med kremet potetmos, risotto eller ovnsbakte grønnsaker – og gjerne en frisk grønn salat ved siden av.