
Gulrot
Gulrot er en allsidig rotgrønnsak som har sin faste plass i uttallige retter i den norske husholdningen. Gulrøtter er knasende sprø, saftige og søte. De kan nytes rå, bakes, stekes og kokes.
Som KIWI PLUSS-kunde får du 15 % bonus på gulrøtter og alt av frukt og grønt i KIWI. Godt for helsa, godt for lommeboka.
Gulrot næringsinnhold
Verdi per 100 g:
Energi: 36 kcal
Fett: 0,1 g
Karbohydrater: 6,7 g
Kostfiber: 2,7 g
Protein: 0,7 g
Salt: 0,1 g
Vitamin A: 437 RAE (54 %*)
*= Andel av referanseverdi.
3 ting du kanskje ikke visste om gulrøtter
1. Gulroten er en motstandsdyktig råvare. Den tåler å ligge i jorden over vinteren, mens de fleste andre grønnsaker må høstes før kulda setter inn.
2. En gulrot er laget av 88 % vann.
3. Gulrotens knallsterke farge kommer av gulrotens innhold av betakaroten.
Bli KIWI PLUSS-kunde!
Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!
Restetips med bananer
Har du gulrøtter til overs, og lurer på hva du kan bruke de til? Her er 3 gode forslag:
1. Gulrøtter i brødet
Gulrøtter smaker knallgodt i bakst, og er en god smakstilsetter i brød. Finriv gulrøtter og tilsett i oppskriften du bruker for brødbakst.
2. Gulrotsmoothie
Smoothie er en enkel og nyttig måte å bruke opp grønnsak- og fruktrester på. Med gulrøtter i smoothien får du både næringsstoffer og en frisk, appellerende farge. Bland gjerne gulrøtter med mango, og kjør blandingen i en smoothie med vann eller juice.
3. Gulrot i vaflene
Gulrøtter gjør seg godt både i brød, kaker og ikke minst vafler. Tilsett en håndfull revet gulrot i vaffelrøren, og topp gjerne vaflene med crunchy nøtter.