Gulrot

Gulrot er en allsidig rotgrønnsak som har sin faste plass i uttallige retter i den norske husholdningen. Gulrøtter er knasende sprø, saftige og søte. De kan nytes rå, bakes, stekes og kokes.

Som KIWI PLUSS-kunde får du 15 % bonus på gulrøtter og alt av frukt og grønt i KIWI. Godt for helsa, godt for lommeboka.

Gulrot næringsinnhold

Verdi per 100 g:

Energi: 36 kcal

Fett: 0,1 g

Karbohydrater: 6,7 g

Kostfiber: 2,7 g

Protein: 0,7 g

Salt: 0,1 g

Vitamin A: 437 RAE (54 %*)

*= Andel av referanseverdi.

3 ting du kanskje ikke visste om gulrøtter

1. Gulroten er en motstandsdyktig råvare. Den tåler å ligge i jorden over vinteren, mens de fleste andre grønnsaker må høstes før kulda setter inn.

2. En gulrot er laget av 88 % vann.

3. Gulrotens knallsterke farge kommer av gulrotens innhold av betakaroten.

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!

Restetips med bananer

Har du gulrøtter til overs, og lurer på hva du kan bruke de til? Her er 3 gode forslag:

1. Gulrøtter i brødet

Gulrøtter smaker knallgodt i bakst, og er en god smakstilsetter i brød. Finriv gulrøtter og tilsett i oppskriften du bruker for brødbakst.

2. Gulrotsmoothie

Smoothie er en enkel og nyttig måte å bruke opp grønnsak- og fruktrester på. Med gulrøtter i smoothien får du både næringsstoffer og en frisk, appellerende farge. Bland gjerne gulrøtter med mango, og kjør blandingen i en smoothie med vann eller juice.

3. Gulrot i vaflene

Gulrøtter gjør seg godt både i brød, kaker og ikke minst vafler. Tilsett en håndfull revet gulrot i vaffelrøren, og topp gjerne vaflene med crunchy nøtter.

Nyttige fakta og tips om gulrøtter

Oppskrifter med gulrot

Relatert innhold