Agurk

Hjem - Tema - Frukt & Grønt - Agurk

Agurken regnes botanisk sett som en frukt, men den har likevel ofte en fast plass i grønnsaksavdelingen i dagligvarehandel. Agurken er allsidig, og egner seg like godt til brødskiva som til ingrediens til salaten. Fruktkjøttet i agurken er hvitt og saftig, med en myk sprøhet. Smaken er også mild, og spesielt populær fremfor andre grønnsaker hos de minste barna.

Som KIWI PLUSS-kunde får du 15 % bonus på agurker, og alt av frukt og grønt i KIWI. Godt for helsa, godt for lommeboka.

kiwi-pluss-logo.jpg Bli KIWI Pluss kunde og spar 15 % på frukt & grønt

Agurk næringsinnhold

Næringsstoff Verdi per 100g
Energi kcal 10 kcal
Fett 0,1 g
Karbohydrater 1,2 g
Kostfiber 0,8 g
Protein 0,8 g
Salt 0 g

 

Bilde

 

3 kjappe fakta om agurk

1. En agurk består av hele 95 % vann.

2. Dårlig smak i munnen? Ta en bit agurk og press den opp i ganen med tungen. Fytokjemikalier i agurken vil drepe bakteriene i munnen som kan forårsake dårlig ånde.

3. Botanisk sett er agurken å regne som en frukt, men den blir som oftest brukt som en grønnsak.

Nyttige fakta og tips om agurk

Oppbevaring av agurk

Agurken kan få kjøleskader allerede ved 8 grader, og bør derfor ikke oppbevares i kjøleskapet. Agurken blir best dersom den oppbevares ved 12-14 grader.

Agurkens bruksområder

Agurken kan både stekes og spises rå. Den er også smakfull som snacks, gjerne med en dipp til.

Når er agurken i sesong?

Agurken har sesong gjennom hele året.

Som KIWI PLUSS-kunde får du 1 % Trumf-bonus på alle dagligvarer, 15 % på all fersk frukt og grønt og 50 % på bleier, bind, tamponger og truseinnlegg.

Bli KIWI PLUSS-kunde her

Restetips

Har du agurk til overs, og lurer på hva du kan bruke den til? Her er 3 forslag:

1. Vann med agurksmak

Hvorfor ikke friske opp den daglige mengden vann du bør få i deg? Agurk inneholder store mengder vitamin C, og passer utmerket til å smakssette vannet du drikker. Kjør agurk og vann sammen i en blender, eller del i ønskede skiver for en mildere smak på vannet.

2. Tzatziki

Tzatziki er smakfullt og godt tilbehør til mange ulike retter, og den er enkel å lage. Riv agurken på et rivjern, og ha på et dryss med salt. La vannet renne ut gjennom en sil, og bland agurken med gresk yoghurt, finhakket hvitløk og litt pepper.

3. Wok

Agurk blir en knasende god ingrediens i wok, og her kan du blande med andre rester du måtte finne i kjøleskapet.

 

Oppskrifter med agurk