Gresskarsuppe med torsk

En enkel og deilig fiskesuppe med nydelig farge. Aller best smak får du når du bruker Hokkaido-gresskar, men du kan også bruke restene fra Halloween-gresskaret.

Vil du prøve en annerledes fiskesuppe, bør du teste denne varianten i høst. Den fyldige og søte smaken fra gresskaret smaker nydelig sammen med lettsaltet torsk. Suppen kan lages med både Hokkaido-gresskar og rester fra Halloween-gresskar. Om du går for sistnevnte og ikke har nok rester, kan du supplere med gulrøtter eller søtpotet. Koketiden er den samme.

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!

Du trenger: 

  • 400 g Lerøy lettsaltet torsk med skinn
  • 1 kg gresskarkjøtt
  • 0,5 l kyllingbuljong
  • 3 dl lett crème fraîche
  • 1 stk appelsin, skall og saft
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Skjær gresskarkjøtt i biter og dekk det med rikelig vann i en kasserolle. Kok til det er mørt, cirka 15 minutter. 
  2. Sil av vannet, og ta vare på 0,5 liter som du rører ut en terning kyllingbuljong i.
  3. Mos gresskar til en jevn blanding med stavmikser. 
  4. Rør inn lett crème fraîche og kyllingbuljong og varm opp.
  5. Vask appelsinen godt, riv skallet og klem ut saften og ha alt i suppen. 
  6. Smak til med salt og pepper. 
  7. Damp torsken i cirka 6 minutter, fjern skinnet og del i terninger.
  8. Anrett fiskesuppen i en dyp tallerken og legg i de varme fiskebitene ved servering.

Relatert innhold