Karamelliserte pærer med deilig krydder

Supergode pærer med karamell, vanilje, kanel og stjerneanis!

40-60 min
Middels
Karamelliserte pærer med deilig krydder

Slik gjør du

    1. 1
      Skrell pærene, men la stilken sitte på. Rens bort det meste av kjernehuset fra undersiden.
    2. 2
      Finn frem en tykkbunnet kjele og smelt sukkeret til gyllen karamell.
    3. 3
      Ha i kanel, vaniljestang, nellikspiker, sort pepper og stjerneanis. Nyt den herlige lukten av krydderet.
    4. 4
      Hell over pærene og dekk til med bakepapir. La pærene trekke/småputre i laken til de er godt møre, ca. 25 minutter.
    5. 5
      Avkjøl pærene og server med deilig vaniljeis og varm sjokoladesaus. Du kan også koke inn kryddersirupen og bruke som saus til pærene eller andre juledesserter.