Entrecôte med grillede nypoteter og urteolje
Urteoljen til denne oppskriften er fin å lære seg, siden den passer til nesten alt.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Varm opp grillen. Skrubb potetene og kok dem i lettsaltet vann til du lett kan stikke i en skarp kniv. Hell av vannet og damp dem raskt så potetene er helt tørre. Klem dem veldig forsiktig mellom håndflatene, eller med et glass mot kjøkkenbenken, slik at litt av innsiden kommer frem. Du ønsker ikke å klemme dem helt flate, da faller de bare fra hverandre.
- 2Kjør sammen urter, olje, skallet av sitronen og 1⁄2 ts salt i en foodprosessor eller stavmikser. Vend potetene inn i oljen og grill dem til de er sprø og gylne, noen minutter på hver side.
- 3Grill kjøttet over direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Ikke snu det før det lett slipper risten - du ønsker en god stekeskorpe.
- 4Server kjøttet og potetene med ruccula og hell over restene av oljen.
- 1