Kinesisk gryte med strimlet storfe

Kinesisk gryte med strimlet storfe

Prøv denne asiatiske gryten med storfe.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Kinesisk gryte med strimlet storfe

  1. Legg kjøttet i en dobbel plastpose med soyasaus, honning og eddik. Legg posen i kjøleskapet for å marinere i to timer eller over natten.
  2. Tilbered risen etter anvisning på pakken. Tørk av kjøttet og spar marinaden. Varm 1 ss olje i en tykkbunnet gryte på middels til høy varme, og brun kjøttet i to omganger, på alle sider. Tilsett ekstra olje dersom det trengs underveis. Legg kjøttet til side.
  3. Finhakk hvitløken, skjær 8 vårløk i tynne skiver og knus nellikspikrene. Hell i resten av oljen og stek hvitløk, vårløk, ingefær og nellik i 1-2 minutter på middels varme til det dufter aromatisk. Legg kjøttet i gryten og hell i resten av marinaden, vannet og kjøttbuljongen. Gi det et oppkok, skru ned varmen og la det putre i ca. 1 time.
  4. Legg i bønnene og la det putre i 15 minutter til uten lokk, til kjøttet er gjennomstekt og sausen sirupaktig.
  5. Rist sesamfrøene gylne i en tørr stekepanne. Finsnitt resten av vårløken. Fordel risen i boller, topp med vårløk og sesamfrø.