Oksegryte med parmesanmos
Lag oksegryte med sjampinjong, rosmarin og parmesanmos.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Potetmos
- 1Skrell og kok potetene.
- 2Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Rengjør sjampinjongen.
- 3Brun løk, sjampinjong og kjøtt godt i en gryte i to omganger. Tilsett tomatpuré, kraft, hakkede tomater og rosmarin. La det småkoke under lokk på svak varme i ca. 15 minutter. Har du mer tid kan den gjerne stå å putre litt til. Smak til med salt og pepper.
- 4Hell vannet av potetene og knus dem i kjelen, tilsett melk og smør. Visp til du har en glatt og luftig potetmos og tilsett sitronsaft og revet parmesan etter smak. Kvern rikelig med sort pepper over mosen og tilsett litt salt helt til slutt.
- 5Server gryta sammen med parmesanmosen. Pynt med litt kapers og eventuelt litt hakket, frisk rosmarin.
- 1