Osso bucco med entrecôte

Gryte med kjøtt som smelter i munnen.

Over 60 min
Middels
Osso bucco med entrecôte
Tips!

Har du ikke ildfast gryte, kan du bruke en ildfast form dekket til med aluminiumsfolie.

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm ovnen til 180 grader.
    2. 2
      Tørk av kjøttet. Bland mel, 1 ts salt og pepper i en skål og vend kjøttstykkene i blandingen. Børst av overflødig mel. Varm halvparten av oljen i en støpejerngryte på høy varme og brun kjøttet på alle sider. Gjør dette i to omganger og legg til side.
    3. 3
      Skjær gulrøtter, stangselleri og løk i små terninger.
      Skru ned varmen til middels, hell 1 ss olje i gryten og stek grønnsakene til de er møre. Finhakk bladene på 3 rosmarinkvister og timianen, samt 2 fedd hvitløk, og ha i sammen med en god klype salt og pepper. Når grønnsakene begynner å karamelliseres tilsetter du vinen. Stek i et par minutter mens du skraper godt i bunnen av gryten. Hell i tomater og vann, pass på at alt kjøttet er dekket og sett på lokket. Stek i ovnen i ca. 2 timer eller til kjøttet nesten faller fra hverandre.
    4. 4
      Finhakk bladene på de tre siste rosmarinkvistene, sammen med sitronskall og ett hvitløksfedd.
      Topp gryten med blandingen og server med ferskt brød.