Ungarsk gulasj
Denne gryten smaker himmelsk.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Ungarsk gulasj
- Skjær kjøttet i 3 cm store terninger og gni det inn med salt og pepper. Varm 1 ss smør og 1 ss olje i en tykkbunnet kjele på høy varme. Brun kjøttet på alle sider, ca. 3-5 minutter, i flere omganger, og legg til side når det er ferdig. Tilsett mer smør og olje underveis ved behov.
- Skjær løken i skiver, skru ned varmen til middels, og stek den til den er myk, men uten farge, ca. 20 minutter. Rør underveis.
- Legg kjøttet tilbake i gryten, rør ut buljongen i kokvarmt vann og hell det i kjelen. Rør i paprikapulver og legg i gulrøttene skåret i skiver. La det putre på lav varme i 1-1.5 time til kjøttet faller fra hverandre og gulrøttene er møre. Smak til med salt og pepper.
- Server med finhakket gressløk, en klatt Drømmelett og brød til å dyppe i sausen.