Urtestekt ytrefilet av storfe med Tinas potetgrateng og syltet løk

Urtestekt ytrefilet av storfe med Tinas potetgrateng og syltet løk

En klassiker med deilig vri!

40-60 min
Middels

Slik gjør du

Urtestekt ytrefilet

  1. Sett ovnen på 180°. Skjær potetene i tynne skiver og purreløken i strimler. Press hvitløken. Stek løk og hvitløk myk i olivenolje i en kjele. Tilsett melk og kremfløte og kok opp. Legg i potetene og tilsett salt og pepper etter smak. Kok potetene til de er myke og blandingen er tykk og kremaktig. Glem ikke å røre underveis
  2. Hell alt i en ildfast form og stek gratengen ca. 30 minutter i ovnen.
  3. Skrell og skjær rødløk i tynne skiver. Kok opp vann, eddik, sukker og sitronsaft med en klype salt i en kjele. Slå den varme laken over løken og la det stå til det kjølner.
  4. Pensle kjøttet med olivenolje og gni det inn med hakkede urter. Stek biffene i ca. 3-4 minutter på hver side. Tilsett salt og pepper etter smak.