Ingredienser
Dette trenger du
-
1
dl
rødbeter
-
snøfrisk
-
sitronsaft
-
salt
-
pepper
-
lammerull
-
salat
Brød
-
5
dl
kefir
-
3
dl
rugmel
-
5
dl
hvetemel
-
0,3
ts
salt
Slik gjør du
-
Skrell og grovhakk rødbetene. Ha rødbetene i en bolle sammen med Snøfrisk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Bruk en stavmikser for å få en jevn og luftig krem. Ha kremen i en lufttett boks hvis du skal ta den med på tur.
-
Bland alle ingrediensene til brødet i en bolle. Spe på med litt ekstra mel om deigen blir for klissete. Kjevl ut til ønsket størrelse. Legg deigemnene mellom bakepapir hvis du skal steke dem på tur.
-
Stek brødet i en tørr, varm panne på begge sider til det får en gyllen farge og er gjennomstekt. Hvis du lager brødet hjemme, kan du steke det på komfyren i en tørr panne.
-
Smør rødbetekrem på det varme brødet. Legg på skiver av lammerull. Topp med litt grønnsaker om du ønsker en mer mettende lunsj eller kveldsmat.