Fransk toast med reker, fennikelcrudité og hollandaisesaus
Enkelt og supergodt!
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Topping
- 1Skjær fennikelen i tynne skiver (bruk gjerne grønnsaksmandolin) og legg skivene i en bolle med isvann i ca. 5-10 minutter, så de blir knasende sprø. Skrell og sett rekene til side.
- 1
Toast
- 1Visp sammen egg og melk. Krydre med salt. Vend brødet i eggeblandingen og la skivene suge opp litt av væsken. Stek brødet på begge sider i litt smør på en stekepanne.
- 1
Hollandaisesaus
- 1Kok opp vann, sitronsaft og sjalottløk. Kok ned til det halve og ta kasserollen
av varmen. Visp inn eggeplommene og fortsett med å vispe over svært svak varme eller vannbad til det blir til en tykk og luftig saus. Drypp det varme, smeltede smøret inn dråpe for dråpe under omrøring. Sausen skal holde ca. 50°. Visp til den tykner. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper, og noen dråper Worcestershiresaus. - 2Legg opp toasten på tallerkener, og fordel rekene og fennikelen på brødet. Drypp sausen rundt rekene og garner rikelig med hakket dill.
- 1