Baconburgere med pære, blåmuggost og rotgrønnsakschips

Lag hjemmelager rotgrønnsakschips til burgeren.

Ingredienser

Baconburgere med pære og blåmuggost

  • 4 stk Baconburgere
  • 100 g Blåmuggost
  • 4 stk Burgerbrød
  • 1 boks Amerikansk BBQ-saus
  • 1 pose Ruccula
  • 1 stk Pære

Rotgrønnsakschips

  • 2 stk Pastinakker
  • 1 stk Søtpotet
  • 2 stk Gulrøtter
  • 3 ss Raps- eller olivenolje
  • 1 ts Flaksalt

Slik gjør du

  1. Grill burgerne over direkte varme til de har fått fine grillmerker og er ferdigstekt. De siste minuttene legger du på en skive blåmuggost så den smelter.
  2. Del pæren i to, fjern kjernen og skjær den i tynne skiver.
  3. Varm brødene raskt over indirekte varme. Smør på American BBQ-saus, legg på ruccula og en burger i hver og avslutt med tynne skiver av pære.
  4. Forvarm ovnen til 200 grader.
  5. Skrell grønnsakene og skjær dem i tynne skiver med en ostehøvel eller potetskreller.
  6. Legg dem i en haug på et stekebrett, hell over oljen og vend dem godt inn.
  7. Spre dem utover to brett slik at ingen overlapper, strø over salt og bak dem i 15-20 minutter til de er gylne og sprø.