Burger med ost, bacon og ovnsbakte potetbåter

En skikkelig klassiker med grillet burger, smeltet ost, sprø bacon og ovnsbakte potetbåter.

20-40 min
Middels
Burger med ost, bacon og ovnsbakte potetbåter

Slik gjør du

  1. Burgere

    1. 1
      Syltet sjalottløk: Skrell og del sjalottløken i to på langs, og skjær den i tynne skiver. Legg løken i et glass eller en skål. Kok opp eddik, vann, sukker og salt i en liten kjele. Rør til sukkeret har løst seg opp, og hell den varme laken over løken. La stå i 20 minutter før servering.
    2. 2
      Potetbåtene: Forvarm ovnen til 220°C. Skjær potetene i båter og kok dem til de nesten er møre. Hell av vannet og vend potetene inn i olivenolje. Spre dem utover et stekebrett, strø over salt, og bak i ca. 30 minutter, til de er gylne og sprø. Server med sweet & smokey saus.
    3. 3
      Burgere og bacon: Grill burgerne på høy varme i 2-3 minutter på hver side. La dem hvile over indirekte varme i 5-6 minutter. Legg på ost mot slutten av steketiden, slik at den smelter. Grill baconet til det er sprøtt.
    4. 4
      Varm burgerbrødene raskt over indirekte varme. Smør på hamburgerdressing. Legg på ruccula, tomatskiver, burger, bacon og syltet sjalottløk. Server burgeren med ovnsbakte poteter.