Burger med ost, bacon og ovnsbakte potetbåter

En skikkelig klassiker med grillet burger, smeltet ost, sprø bacon og ovnsbakte potetbåter.

Ingredienser

Burgere

  • 1 pk Eldorado gouda med chili
  • 4 stk beef burgere
  • 8 skiver bacon
  • 4 stk grove burgerbrød
  • 1 boks hamburgerdressing
  • 1 pose ruccula
  • 2 stk tomater

Syltet sjalottløk

  • 3 stk sjalottløk
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vann

Ovnsbakte potetbåter

  • 600 g poteter
  • 4 ss raps- eller olivenolje
  • 1 boks sweet & smokey saus
  • flaksalt

Slik gjør du

  1. Syltet sjalottløk: Skrell og del sjalottløken i to på langs, og skjær den i tynne skiver. Legg løken i et glass eller en skål. Kok opp eddik, vann, sukker og salt i en liten kjele. Rør til sukkeret har løst seg opp, og hell den varme laken over løken. La stå i 20 minutter før servering.
  2. Potetbåtene: Forvarm ovnen til 220°C. Skjær potetene i båter og kok dem til de nesten er møre. Hell av vannet og vend potetene inn i olivenolje. Spre dem utover et stekebrett, strø over salt, og bak i ca. 30 minutter, til de er gylne og sprø. Server med sweet & smokey saus.
  3. Burgere og bacon: Grill burgerne på høy varme i 2-3 minutter på hver side. La dem hvile over indirekte varme i 5-6 minutter. Legg på ost mot slutten av steketiden, slik at den smelter. Grill baconet til det er sprøtt.
  4. Varm burgerbrødene raskt over indirekte varme. Smør på hamburgerdressing. Legg på ruccula, tomatskiver, burger, bacon og syltet sjalottløk. Server burgeren med ovnsbakte poteter.