Burgere med karamellisert løk

Den beste burgeren lager du selv på grillen. Burgere med karamellisert løk, bacon og søtpotetfries anbefales på det varmeste.

40-60 min
Middels
Burgere med karamellisert løk

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell søtpotetene, skjær dem i tynne skiver og deretter i staver. Legg dem på en bakepapirkledd stekeplate, hell over oljen og 1⁄2 ts salt og vend det sammen.
    2. 2
      Spre dem utover platen og bak dem til de er sprø og gylne, i ca. 30 minutter.
    3. 3
      Stek baconet sprøtt på middels til høy varme. Spar på stekefettet og legg baconet til side på et tørkepapir.
    4. 4
      Skru ned varmen til middels, skjær løken i tynne skiver og stek den i baconfettet til den er karamellisert og myk, men ikke blitt brunet, ca. 20 minutter.
    5. 5
      Grill burgerne først over direkte varme på begge sider for å få en perfekt grillskorpe. Deretter griller du dem ferdig over indirekte varme. Legg på osten mot slutten så den smelter på burgeren.
    6. 6
      Varm brødene raskt på grillen. Server burgere med bacon, aioli, karamellisert løk, ruccula og sylteagurk.