-
Syltet pære: Skrell pærene, del dem i to, fjern kjernehusene og skjær dem i 0,5 cm tykke skiver. Kok opp vann, sukker og eddik i en kjele. Legg pæreskivene i laken og gi det et raskt oppkok. La pærene trekke i 10 minutter, deretter avkjøl.
-
Valnøttpesto: Rist valnøttene raskt i en stekepanne på høy varme til de får litt farge. Legg dem i en bolle sammen med basilikum, revet grana padano og olivenolje. Kjør alt sammen med en stavmikser til en jevn pesto. Rett før servering, rør inn finrevet sitronskall, saften av en halv sitron og en klype flaksalt.
-
Burgerne: Grill burgerne på høy varme i 2-3 minutter på hver side. Legg på blåmuggost, og la burgerne hvile på den lune siden av grillen i 5-6 minutter. Grill rundstykkene raskt på begge sider til de er sprø og gjennomvarme.
-
Smør valnøttpesto i bunnen av rundstykkene. Legg på syltede pærer, burgeren og ruccola. Drypp over litt olivenolje og sitronsaft før servering.