Burgere med hjemmelagde burgerbrød

Dette er en burger med masse smak med hjemmelaget burgerbrød, coleslaw, avokado og chilimajones.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 pakker hamburgere
  • 2 stk avokadoer

Burgerbrød

  • 1,5 ts flaksalt
  • 2 ts sukker
  • 2,5 ts tørrgjær
  • 4,5 dl lunkent vann
  • 1 stk egg til pensling (kan erstattes med melk)
  • 1 ss sesamfrø
  • ca. 9 dl hvetemel (pluss ekstra til uttaking)

Coleslaw

  • 1 neve frisk koriander
  • 1 stk lime
  • 1 ss olivenolje
  • flaksalt
  • 1/4 rødløk
  • 1/4 kål

Chilimajones

  • 1 dl majones
  • 2 ts sriracha

Slik gjør du

  1. Bland mel, salt, sukker og gjær i en stor bakebolle. Rør inn vannet til deigen er fast nok til å formes til en ball, men fortsatt litt klissete. Dekk til bollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle, og la deigen heve på et lunt sted i 1–1,5 time.
  2. Forvarm ovnen til 220 grader mens du triller ut deigen til åtte like store boller. Strø ekstra mel på benken ved behov, klem brødene litt ned, pensle med vispet egg og strø over frø. Stek i ca. 10 minutter, til brødene er gylne og lyden er hul når du banker lett på undersiden. Avkjøl dem på en rist.
  3. Snitt kålen og løken i løvtynne skiver. Grovhakk korianderen. Hell over limesaft, olivenolje og en klype salt. Massér det hele sammen til kålen mykner.
  4. Rør sammen majones, sriracha og en klype salt. Smak til etter ønske.
  5. Grill burgerne først over direkte varme på begge sider for en perfekt grillskorpe. Deretter griller du dem ferdig over indirekte varme til de er gjennomstekte.
  6. Skjær avokadoene i skiver. Del burgerbrødene og smør chilimajones på undersiden. Legg på en burger, topp med avokado og coleslaw. Server med ekstra chilimajones om ønskelig.