-
Start med å lage tomatrelishen. Varm ovnen til 180 grader. Del tomatene i seks og legg dem i en ildfast form. Strø over finhakket chili og hvitløk, chilipulver, olivenolje, sukker og litt flaksalt og bak dem i ca. 25 minutter. Mos alt sammen og sett til avkjøling.
-
Deretter lager vi løkmarmeladen, og du starter ved å rense løk. Del de i to og kutt de i tynne skiver. Varm en stekepanne med olje og smør. Stek løken først på høy temperatur til den begynner å karamellisere, skru varmen ned til middels og la den steke videre til den er gyllen brun. Smak til med litt flaksalt og eddik.
-
Del potetene i to og legg dem i aluminiumsfolie. Dryss over paprika- og chilipulver, en klype salt og olivenolje. Pakk dem flatt og legg dem på grillen i 10-12 minutter.
-
Grill eller stek burgerne på høy varme i 2-3 minutter på hver side. La dem hvile i 5-6 minutter eller til du er klar med resten.
-
For å lage dressingen grill du sitronen samtidig som burgeren med snittsiden ned. Rør sammen rømme, finhakket basilikum, salt og sitronsaft fra den grillede sitronen.
-
Smak til tomatrelishen nå som den er litt avkjølt med salt, rødvinseddik og sukker.
-
Legg dressing og løkmarmelade i bunn, deretter salat, så burger med den spicy tomatrelishen på topp. Server med grillede poteter.