Burger med spicy tomatrelish og løkmarmelade

Her får du en skikkelig digg burger litt utenom det vanlige og som du sent vil glemme!

Ingredienser

Burger

  • 4 stk Burger
  • 4 stk Hamburgerbrød
  • 4 blader Crispisalat

Poteter

  • 400 g Kokte småpoteter
  • 1 ts Røkt paprikapulver
  • 1 ts Chilipulver
  • Flaksalt
  • 2 ss Olivenolje

Dressing

  • 2 dl Lettrømme
  • 0,5 stk Sitron
  • 1 stor neve Frisk basilikum
  • 1 klype Flaksalt

Spicy tomatrelish

  • 6 stk Klasetomater
  • 1 stk Chili
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 ts Chilipulver
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 liten klype Sukker
  • Flaksalt
  • Rødvinseddik
  • 1 stk Vårløk

Løkmarmelade

  • 2 stk Løk
  • 1 ss Solsikkeolje
  • 1 ss Smør
  • Flaksalt
  • 1 ss Rødvinseddik

Slik gjør du

  1. Start med å lage tomatrelishen. Varm ovnen til 180 grader. Del tomatene i seks og legg dem i en ildfast form. Strø over finhakket chili og hvitløk, chilipulver, olivenolje, sukker og litt flaksalt og bak dem i ca. 25 minutter. Mos alt sammen og sett til avkjøling.
  2. Deretter lager vi løkmarmeladen, og du starter ved å rense løk. Del de i to og kutt de i tynne skiver. Varm en stekepanne med olje og smør. Stek løken først på høy temperatur til den begynner å karamellisere, skru varmen ned til middels og la den steke videre til den er gyllen brun. Smak til med litt flaksalt og eddik.
  3. Del potetene i to og legg dem i aluminiumsfolie. Dryss over paprika- og chilipulver, en klype salt og olivenolje. Pakk dem flatt og legg dem på grillen i 10-12 minutter.
  4. Grill eller stek burgerne på høy varme i 2-3 minutter på hver side. La dem hvile i 5-6 minutter eller til du er klar med resten.
  5. For å lage dressingen grill du sitronen samtidig som burgeren med snittsiden ned. Rør sammen rømme, finhakket basilikum, salt og sitronsaft fra den grillede sitronen.
  6. Smak til tomatrelishen nå som den er litt avkjølt med salt, rødvinseddik og sukker.
  7. Legg dressing og løkmarmelade i bunn, deretter salat, så burger med den spicy tomatrelishen på topp. Server med grillede poteter.