Fiskeburgere med fennikelsalat og dillrømme

Denne middagen kombinerer saftige fiskeburgere med syrlig rømme og sprø fennikel for en balansert smaksopplevelse.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 4 stk fiskeburgere
  • 1 pk grove rundstykker

Syltet rødløk

  • 1 stk rødløk
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vann

Fennikelsalat

  • 1 stk fennikel
  • 1 pose romano mix
  • 30 g ristede pinjekjerner
  • 0,5 potte frisk dill
  • 2 ss god olivenolje

Dillrømme

  • 3 dl rømme
  • 0,5 potte frisk dill
  • 0,5 stk sitron
  • flaksalt

Slik gjør du

  1. Stek rundstykkene etter anvisning på pakken. Grill fiskeburgerne over direkte varme til de er gjennomvarme og har fått fine grillmerker.
  2. Skrell og del løken i to på langs. Skjær den i tynne båter og legg den i et glass eller en skål. Kok opp eddik, sukker og vann i en liten kjele. Rør om til sukkeret er oppløst. Hell den varme laken over løken og la stå i 20 minutter før servering.
  3. Skjær fennikelen i to, deretter i tynne skiver. Vend fennikelen sammen med salaten, pinjekjernene, halvparten av den syltede løken, 1 ss syltelake, finhakket dill og olje.
  4. Rør sammen rømme, finhakket dill, finrevet sitronskall, sitronsaft og en klype salt. Sett til side til servering.
  5. Server fiskeburgerne i rundstykker med fennikelsalat, dillrømme og resten av den syltede løken.