Grillet salmaburger med dillmarinert kål- og gulrotsalat og aioli

Fantastisk fiskeburger som smelter i munnen!

Over 60 min
Middels
Grillet salmaburger med dillmarinert kål- og gulrotsalat og aioli

Slik gjør du

  1. Salmaburger

    1. 1
      Grill burgerne over direkte varme til de har fått fine grillmerker og er gjennomvarme.
    2. 2
      Varm brødene over indirekte varme. Smør bunnene med tapenade og legg på salat, burgere, reddik-, og avokadoskiver.
  2. Dillmarinert kål- og gulrotsalat

    1. 1
      Hell vann, hvitvinseddik, sukker og limesaft i en kasserolle. Gi laken et oppkok og la den avkjøles.
    2. 2
      Skjær kålen så tynt du kan, bruk helst mandolin. Skrell gulrøtter og skjær tynne strimler på langs.
    3. 3
      Legg kål og gulrøtter i en skål. Riv limeskall og bland inn. Hell den avkjølte laken over grønnsakene. Dekk til med folie og la hvile i en time.
    4. 4
      Grovhakk dill og bland sammen med grønnsakene før servering. Smak til med salt og server!
  3. Aioli

    1. 1
      Bland eggeplommer, hvitvinseddik, dijonsennep og finhakket hvitløk i en bolle. Tilsett olje i en tynn stråle mens du visper. Smak til med salt og pepper.