Vegetarburger med grillet paprika og urteaioli
Hjemmelaget urteaioli setter prikken over i-en på denne vegetarburgeren.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Vegetarburger
- 1Grill burgerne over direkte varme til de er gjennomvarme og har fått fine grillmerker. Legg på en osteskive på hver mot slutten så den smelter.
 - 2Varm brødene raskt over indirekte varme.
 - 3Smør på urteaïoli, legg på en neve ruccula, en burger og topp med grillet paprika og litt god olivenolje.
 
- 1
 Grillet paprika
- 1Del paprikaene i to, fjern kjernehusene og del hver halvdel i to.
 - 2Grill dem med skinnsiden ned til de har fått fine, mørke grillmerker og har myknet litt.
 - 3La dem hvile under et fuktig kjøkkenhåndkle i noen minutter, så kan du lett fjerne skinnet dersom du ønsker det.
 
- 1
 Urteaioli
- 1Ha eggeplomme i et litermål eller annet høyt og smalt beger. Bruk stavmikser mens du forsiktig heller i oljen.
 - 2Har du ikke stavmikser pisker du eggeplommene sammen, fortsetter å piske mens du sakte heller i oljen.
 - 3Når du har fått en stiv majones tilsetter du sitronsaft, finhakket hvitløk og urter, kjører det godt sammen og smaker til med salt.
 
- 1