Vegetarburger med grillet paprika og urteaioli

Hjemmelaget urteaioli setter prikken over i-en på denne vegetarburgeren.

20-40 min
Middels
Vegetarburger med grillet paprika og urteaioli

Slik gjør du

  1. Vegetarburger

    1. 1
      Grill burgerne over direkte varme til de er gjennomvarme og har fått fine grillmerker. Legg på en osteskive på hver mot slutten så den smelter.
    2. 2
      Varm brødene raskt over indirekte varme.
    3. 3
      Smør på urteaïoli, legg på en neve ruccula, en burger og topp med grillet paprika og litt god olivenolje.
  2. Grillet paprika

    1. 1
      Del paprikaene i to, fjern kjernehusene og del hver halvdel i to.
    2. 2
      Grill dem med skinnsiden ned til de har fått fine, mørke grillmerker og har myknet litt.
    3. 3
      La dem hvile under et fuktig kjøkkenhåndkle i noen minutter, så kan du lett fjerne skinnet dersom du ønsker det.
  3. Urteaioli

    1. 1
      Ha eggeplomme i et litermål eller annet høyt og smalt beger. Bruk stavmikser mens du forsiktig heller i oljen.
    2. 2
      Har du ikke stavmikser pisker du eggeplommene sammen, fortsetter å piske mens du sakte heller i oljen.
    3. 3
      Når du har fått en stiv majones tilsetter du sitronsaft, finhakket hvitløk og urter, kjører det godt sammen og smaker til med salt.

Lignende oppskrifter