Ingredienser
Mousse
-
200
g
melkesjokolade
-
3
dl
fløte
-
2
ss
mascarpone
Serveres med
-
1
pakke
cookies eller kvikklunsj
-
50
g
mørk sjokolade
til pynt
-
1
pakke
friske bringebær
ca. 125 g
Slik gjør du
-
Hakk melkesjokolade og legg i en bolle.
-
Smelt sjokoladen i et varmt vannbad eller i microovn.
-
Pisk fløten til lette topper og vend inn mascarpone- osten. Ta litt av den piskede fløten og vend den inn i sjokoladen for å temperere ned sjokoladen. Deretter vender du sjokoladeblandingen inn i resten av den piskede fløten. Bland moussen lett sammen og avkjøl i kjøleskapet i ca. 30 minutter til den er stivnet.
-
Ta frem fire romslige dessertglass eller passende drikkeglass. Knus litt Kvikklunsj sjokolade, legg dette i bunnen og ha på friske bringebær. Ta ut moussen fra kjøleskapet og lag en fin kule av denne på toppen av desserten. Avslutt med å rive litt mørk sjokolade over.