-
Sukkerbrød: Sett ovnen på 175 grader. Smør en brødform (ca. 1,5 liter) med smør. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Vend inn mel, bakepulver og finrevet sitronskall. Tilsett romtemperert smør og melk, og rør til en jevn røre. Hell røren i brødformen og stek på nederste rille i ca. 40–45 minutter. La sukkerbrødet avkjøles før du skjærer det i skiver.
-
Sjokoladekrem: Ha halvparten av mascarponen, honning og finhakket sjokolade i en gryte. Smelt ingrediensene sammen på svak varme under omrøring. Ta gryten av varmen og la blandingen avkjøles. Bland inn resten av mascarponen og eggeplommen. Ha sjokoladekremen i en skål og sett til side.
-
Skjær fire tykke skiver av sukkerbrødet. Pensle dem lett med olivenolje. Grill skivene på høy varme i ovnen til de er sprø og gylne. Smør på godt med sjokoladekrem og topp med bringebær. Pynt med hakket sitronmelisse og server.