Mascarponegratinerte bjørnebær med appelsin

Imponere med dessert? Prøv denne oppskriften for suksess.

Ingredienser

Mascarponegrateng

  • 250 g mascarponeost
  • 2 stk eggeplommer
  • 1 ts vaniljesukker
  • 300 gr forsne bjørnebær
  • 1 stk appelsin
  • 4 ts sukker

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 250 grader, bruk gjerne varmluft. Bland osten med eggeplommer og vaniljesukker. Bland de frosne bærene med appelsinsaft og skall. Husk å ikke bruk den hvite delen av skallet, da blir den fort besk.
  2. Legg bærene i ovnsfaste porsjonsformer med en klatt ostekrem på toppen, og strø en teskje sukker over hver skål. Sett skålene i ovnen i ca. 5 minutter, til osten har begynt å boble opp og sukkeret på toppen har smeltet.
  3. Server gjerne med en gang, men minn gjerne gjestene på at den kan være veldig varm!