Ingredienser
-
400
gr
sjokolade cookies(valgfrie gode småkaker)
-
2
dl
nøtter
mandler, hasselnøtter, pistasj
-
110
gr
smør, smeltet
-
0,5
ts
salt
-
2
l
vaniljeis
Karamellsaus
-
100
gr
smør
-
140
gr
brun farin
-
175
gr
lys sirup
-
2,5
dl
kremfløte
Slik gjør du
-
Begynn med karamellsausen, bland alle ingrediensene i en kjele og la det koke i 12-15 minutter.
La det avkjøles i kjelen.
-
Knus småkakene i en bolle. Det skal finknuses.
Bland i nøtter, smøret og salt.
-
Ta en stor form, f.eks. en ovnsform. Legg et smørpapir i bunnen og trykk ut halve småkakeblandingen. Sett i fryseren i 10 minutter.
-
Ta ut formen og hell over halvparten av karamellsausen. Ha vaniljeis over og fordel resten av karamellsausen på toppen av isen. Strø på resten av kakesmulene og press lett med hendene så det blir jevnt og det hele ser ut som en stor “bar”.