-
Krem:
Kok opp melk med splittet vaniljestang, sett til side.
Rør sammen eggeplommer, sukker og maizena i en bolle.
-
Tilsett halvparten av den varme melken i eggeplommene, rør om. Hell alt tilbake i kjelen og visp til du får en tykk krem. Kremen skal koke, men med små bobler!
-
Ha kremen over i en bolle, la den bli kald og bland i eventuelt litt rom og til slutt lett pisket fløte.
-
Flarn:
Sett ovnen på 250 grader. Skjær butterdeigen i 4 kvadratiske biter (del
deigplatene i to).
-
Skjær bånd av resten av butterdeigen og lag tynne kanter rundt firkantene for å få en høy kant. Lim dem med litt eggeplomme. Prikk i bunnen med en gaffel. Pensle med eggeplommer.
-
Bak i 10 minutter til flarnene er gyllenbrune. Ta ut og la dem kjølne, fordel vaniljekremen og legg jordbær på toppen!