-
Bland ut gjær i fingervarmt vann. Pisk inn egget.
-
Kjør mandler i en blender eller foodprocessor til du har ca 1 dl mandelmel. Dersom du beholder skallet på, blir bollene litt mørkere. Ha i mandelmel og sammalt hvete. Rør godt sammen i ca 5 min. Avslutt med å blande inn honning og kardemomme.
-
La deigen heve under et kjøkkenhåndkle på ett lunt sted i ca 30-45 min.
Sett ovnen på 180 grader.
-
Bak ut 6 små eller 4 litt større boller. Bruk ekstra mel hvis deigen er klissete. Fordel bollene på bakepapir på en stekeplate og la dem heve ytterligere 15 min under et kjøkkenhåndkle. Stek dem i ca. 8-10 min midt i ovnen.
-
I mellomtiden pisker du sammen kremost og vaniljekesam. Vask bærene og fjern den grønne stilken. Finhakk dem så godt du kan. Riv mynteblader og bland dem inn i jordbærene.
-
La bollene kjølne på en rist og del dem så på midten. Fyll dem med osteblandingen og jordbærssalaten. Til slutt drysser du over litt melis!