Hjemmelaget is med skogsbær og pepperkakestrøssel

Lag en frisk og smakfull dessert med hjemmelaget is, skogsbær og sprøtt pepperkakestrøssel.

40-60 min
Middels
Hjemmelaget is med skogsbær og pepperkakestrøssel

Slik gjør du

  1. Dette trenger du

    1. 1
      Hell bær og 50 g sukker i en kjele over middels varme. La bærene smelte og laken koke til den har tyknet til sirupkonsistens. Avkjøl i en skål.
    2. 2
      Pisk eggeplommer, 130 g sukker og salt til eggedosis. Pisk fløten til krem i en annen bolle og vend eggedosisen inn i kremen.
    3. 3
      Pisk eggehvitene stive (husk å rengjøre bollen helt for fettrester først) og vend til slutt inn i blandingen. Hell den over i en brødform dekket i plastfolie.
    4. 4
      Hell den over i en brødform dekket i plastfolie. Når bærblandingen er romtemperert heller du den over iskremen og rører den så vidt inn med en spisepinne. Dette vil lage et pent virvelmønster.
    5. 5
      Dekk formen til med plastfolie og frys i 8 timer. Server isen med pepperkakestrøssel.
    6. 6
      Pepperkakestrøssel: Legg pepperkakene i en plastpose og knus dem grovt med en kjevle eller et knivhåndtak. Bland i finrevet appelsinskall.